Guvernul trimite vineri în Parlament bugetul pe 2017

Guvernul va adopta vineri proiectul de buget pe anul 2017 și tot vineri documentul va fi depus la Parlament, anunţă România TV.

25 ian. 2017, 10:50
Guvernul trimite vineri în Parlament bugetul pe 2017

Proiectul de buget a fost discutat în şedinţa de guvern de miercuri, iar documentul final va fi trimis vineri în Parlament, pentru a fi votat.

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat miercuri că ședința de Guvern în care va fi adoptat bugetul pe acest an va avea loc vineri.

„Vineri facem ședința, domnule ministru”, i s-a adresat premierul Grindeanu ministrului Finanțelor, Viorel Ștefan, la începutul ședinței Executivului de miercuri.

La rândul său, ministrul Viorel Ștefan a precizat că vineri seara proiectul de buget poate fi depus la Parlament.

„Domnule prim-ministru, v-aș ruga să fiți de acord să facem vineri, pentru a avea timpul necesar ca toți colegii noștri să reîncarce sistemul, urmare a modificărilor care se impun a fi operate în structură. Sigur, așteptăm să vedem poziția Parlamentului. În opinia mea, vineri seară, proiectul poate fi depus la Parlament, deci calendarul pe cel mai pesimist scenariu ar putea fi decalat cu o zi față de calendarul inițial, care presupunea să fim joi seară în Parlament”, a afirmat ministrul Finanțelor Publice.

Dialog Sorin Grindeanu – Viorel Ştefan la începutul şedinţei de guvern

Viorel Ştefan: Limitele propuse au fost estimate ţinând seama de constrângerile bugetare privind încadrarea încadrarea în deficitul ESA, respectiv 2.99 din PIB, respectând 3% prevăzut în Tratatul de la Maastrich. După transmiterea bugetelor pe fiecare ordonator în aceste limite, în cursul zilei de 24 ianuarie, adică ieri, a avut loc o reevaluare cu fiecare ordonator de credite în parte a acestor limite, şi urmare a acestor discuţii, propunem astăzi spre aprobare guvernului noile limite de construcţie a bugetului pe 2017. În aceste condiţii, limitele se regăsesc la Anexa 1 pe care o prezentăm, şi e pusă în mapa fiecăruia dintre colegii noştri, ele privesc atât construcţia bugetelor pe fiecare ordonator, cât şi limitele în care s-a făcut echilibrarea bugetelor locale.

Sorin Grindeanu: Mulţumesc. Vineri facem şedinţa, domnule ministru, pentru…

Viorel Ştefan: Domnule prim-ministru, v-aş ruga să fiţi de acord să facem vineri, pentru a avea timpul necesar ca toţi colegii noştri să reîncarce sistemul, ca urmare a modificărilor care se impun a fi operate în structură. Sigur, aşteptăm să vedem poziţia Parlamentului. În opinia mea, vineri seară proiectul poate fi depus la Parlament, deci calendarul, pe cel mai pesimist scenariu, ar putea fi decalat cu o zi faţă de calendarul iniţial care presupunea să fim joi seară în Parlament.