Guvernul ucrainean susţine că va continua să negocieze cu UE asupra Acordului de Asociere

Kievul va continua negocierile cu Uniunea Europeană în privinţa Acordului de Asociere, a declarat, duminică, Vitali Lukianenko, purtătorul de cuvânt al premierului ucrainean Mykola Azarov, transmite agenţia ucraineană de ştiri UNN.

15 dec. 2013, 15:32
Guvernul ucrainean susţine că va continua să negocieze cu UE asupra Acordului de Asociere

Guvernul Ucrainei va continua negocierile cu UE privind implementarea Acordului de Asociere şi lucrează în această direcţie„, a afirmat Vitali Lukianenko, potrivit Agerpres.

El a spus de asemenea că Ucraina va lua în considerare numai declaraţiile oficiale din partea Uniunii Europene privind negocierile pentru acord, adăugând că uşa pentru asocierea Ucraina-UE este în continuare deschisă.

Comisarul european pentru extindere, Stefan Füle, a scris duminică pe Twitter că UE a suspendat negocierile cu autorităţile ucrainene privind Acordul de Asociere, din cauza lipsei unui angajament clar din partea preşedintelui Viktor Ianukovici de a semna acest document.

Între 200.000 şi 300.000 de persoane s-au adunat duminică în Piaţa Independenţei de la Kiev în cadrul unei manifestaţii proeuropene şi antiprezidenţiale.