Guvernul va acorda aviatorilor INDEMNIZAŢII în valoare de 3.000-4.000 de lei net

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunţat, marţi, că Guvernul va acorda aviatorilor indemnizaţii de recunoaştere a muncii în cuantum de 3.000 până la 4.000 lei net.
Ionela Marcu
08 iul. 2014, 09:14
Guvernul va acorda aviatorilor INDEMNIZAŢII în valoare de 3.000-4.000 de lei net

Aşa cum ne-am angajat, noi vom da indemnizaţii de recunoaştere a muncii pe care au făcut-o, în cunatum între 3.000 şi 4.000 lei net„, a spus Rovana Plumb, într-o conferinţă de presă la Ministerul Muncii, susţinută alături de premierul Victor Ponta.

Victor Ponta a precizat, la rândul său, că Guvernul nu poate acorda pensii speciale aviatorilor pentru că nu sunt de acord Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, în schimb vor fi acordate indemnizaţii, aşa cum a fost cazul militarilor şi diplomaţilor.

Problema este în felul următor: domnul Boc le-a tăiat pensiile şi la militari, şi la diplomaţi, şi la aviatori, şi la grefieri. La militari şi la diplomaţi noi nu am revenit la pensiile speciale, Comisia Europeană şi FMI nu sunt de acord să revenim la pensii speciale. Am acordat nişte indemnizaţii prin care recunoaştem rolul lor. La fel vrem să facem şi la aviatori, şi la grefieri. În zona reprezentanţilor personalului navigant nu sunt de acord cu acest lucru, spun că ei vor să revină la pensia specială şi, cu tot respectul pe care îl am pentru cei care fac această meserie destul de dificilă, nu putem să revenim la pensii speciale‘, a spus premierul.

CITEŞTE ŞI Victor Ponta: Există deja un proiect pentru majorarea pensiilor aviatorilor

Ponta şi-a exprimat speranţa ca Guvernul să se înţeleagă cu reprezentanţii personalului navigant iar dacă acest lucru se va întâmpla, legea care prevede aceste drepturi va trece prin Parlament în septembrie.

‘Dacă revenim la pensiile speciale, o să deschidem o cutie a Pandorei. Sunt foarte mulţi care vor pensii speciale şi mai e ceva, lăsăm şi anumite abuzuri. Ştiţi că îşi făceau salariul în ultimele trei luni, pe la ROMATSA sau prin alte părţi, sute de milioane şi după aia plăteam sute de milioane pensii. Ideea este totuşi de a păstra un echilibru între ceea ce dăm înapoi şi oamenii ăştia merită să dăm înapoi pentru că acum au nişte pensii foarte mici şi între ceea ce se cere chiar să ne reîntoarcem cu tot nu se poate. Diferenţa de bani între indemnizaţie şi pensia specială nu este semnificativă’, a menţionat premierul.

În luna martie, Victor Ponta a declarat, la România TV, că pensiile aviatorilor vor fi majorate, cu ajutorul unei indemnizaţie lunară, fără a fi realizată o modificare la Legea pensiilor, similară cu cea operată pentru veniturilor foştilor diplomaţi.

„La aviatori, mai exact personalul navigant, soluţia este exact la fel ca şi la diplomaţi. La diplomaţi nu am umblat la Legea pensiilor, pensiile speciale sunt un subiect tabu între România şi Comisia Europeană. Am instituit la diplomaţi o indemnizaţie viageră lunară pe parcursul vieţii care se adaugă la pensie. În acest fel nu am modificat Legea pensiilor, dar i-am adus pe diplomaţi, cu o anumită categorie, cu o vechime în munca diplomatică la un nivel oarecum asemănător cu veniturile pe care le aveau înainte de a fi tăiate. Pentru personalul navigant soluţia este aceeaşi, a unei indemnizaţii care să ţină cont de numărul de ani petrecuţi în domeniu şi care să se adauge la pensie. E un proiect la care a muncit şi Ministerul Muncii şi cel al Transporturilor„, a declarat Victor Ponta.


Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!