Guvernul va aproba majorarea salarială pentru angajaţii din sistemul sanitar

Guvernul va aproba, miercuri, actul normativ care prevede creşterea veniturilor salariaţilor din sistemul sanitar, în baza celor convenite săptămâna trecută cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas, a anunţat, marţi, premierul Victor Ponta.

04 nov. 2014, 11:18
Guvernul va aproba majorarea salarială pentru angajaţii din sistemul sanitar

„Astăzi, cred că aprobăm şi ceea ce am discutat şi cu reprezentanţii sistemului de sănătate. Domnule ministru Bănicioiu aveţi toate avizele de la Finanţe pentru toate lucrurile bune cu medicamentele compensate?„, a afirmat prim-ministrul Victor Ponta, potrivit Agerpres.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a precizat, la rândul său, că există avizele necesare. „Astăzi intră cele două acte normative: ordonanţa cu majorarea salarială, dar şi o veste bună pentru pacienţi – lista de medicamente compensate este actualizată a doua oară anul acesta, se apropie de partea finală. Astăzi intră 23 de medicamente noi, deci inovative, pentru 29 de indicaţii terapeutice. Deci, pot să vă spun noutatea este că astăzi intră prin această hotărâre de guvern medicamentul numărul unu pentru hepatita B. În plus, cardiovasculare, HIV/SIDA, diabet zaharat„, a declarat ministrul Sănătăţii.

Majorarea salariilor tuturor angajaţilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială a fost anunţată săptămâna trecută, după întâlnirea pe care conducerea Federaţiei Sanitas a avut-o la Palatul Victoria cu premierul Victor Ponta, ministrul Muncii, Rovana Plumb, şi ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

S-a stabilit că salariile tuturor angajaţilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială vor creşte cu 100 de lei brut, de la 1 ianuarie 2015, fiind asigurat în acelaşi timp şi bugetul pentru plata integrală a drepturilor salariale pentru luna decembrie 2014. De asemenea, într-o lună, va apărea un act normativ referitor la extinderea contractului de muncă la nivelul sectorului de sănătate şi activităţi veterinare. În plus, au fost deblocate 4.000 de posturi la nivel naţional, urmând ca anul 2015 să fie dedicat altor deblocări de posturi„, preciza atunci liderul Sanitas Leonard Bărăscu.

CITEŞTE ŞI: Veniturile salariale din Sănătate ar putea creşte din 2015. Vezi cu ce procent