Guvernul vrea să limiteze majorările salariilor angajaţilor din companiile de stat

Majorările salariale din companiile de stat vor fi făcute în funcţie de profitul companiei. Guvernul aprobă miercuri o ordonanţă prin care vrea să limiteze aceste majorări, însă nu poate diminua aceste lefuri foarte mari, care au crescut în anii de criză cu 20%. Astfel, salariile medii din companii depăşesc 1.000 de euro.

21 aug. 2013, 13:03
Guvernul vrea să limiteze majorările salariilor angajaţilor din companiile de stat

Salariaţii din companiile de stat nu sunt consideraţi bugetari şi prin urmare nu sunt incluşi în legea salarizării unitare, informează România TV. Prin urmare Guvernul poate contola mai greu majorările salariale din aceste companii de stat. Astfel, Guvernul vine cu măsuri alternative.

Miercuri se aprobă un proiect de hotărâre de Guvern, prin care toate majorările sunt condiţionate de productivitatea companiei. Se urmăreşte limitarea majorărilor salariale în funcţie de maxim la 60% din sporul de productivitate, în condiţiile în care în anii de criză salariile din companiile de stat au crescut cu 20%, în timp ce bugetarii şi angajaţii de la privat au plătit costul crizei.