Reacţia UDMR. Gyorgy Frunda, despre scandalul steagului secuiesc: Este exagerată această încordare

Liderul UDMR Gyorgy Frunda a declarat joi, la România TV, că informaţia potrivit căreia Ungaria ameninţă cu măsuri diplomatice în privinţa interzicerii simbolurilor etnice de către România este "o problemă artificială".

07 feb. 2013, 10:06
Reacţia UDMR. Gyorgy Frunda, despre scandalul steagului secuiesc: Este exagerată această încordare

Este exagerată toată această încordare. Sper ca preşedintele român şi premierul ungar să discute această problemă. Ministrul extern român şi ministrul extern maghiar se vor întâlni şi ei. Este o problemă făcută artificial. Lucrurile acestea nu se fac aşa. La nivel diplomatic aceste lucruri se discută raţional, nu există nicio ameninţare. Între România şi Ungaria există o relaţie normală„, a declarat Gyorgy Frunda.

„UDMR nu poate face nimic în acest caz. UDMR nu este în coaliţia de guvernare. Cei care trebuie să rezolve problema sunt la nivel guvernamental. Dacă ni se va cere ajutorul, vom ajuta după putinţele noastre”, a mai completat liderul UDMR.

Ungaria va lua măsuri diplomatice în privinţa interzicerii de către România a arborării steagului secuiesc pe clădirile oficiale, a declarat secretarul de stat în Ministerul ungar de Externe Zsolt Nemeth, joi, pentru postul public de radio Kossuth, relatează MTI. Măsurile vor fi anunţate în cursul zilei de joi, a adăugat el, potrivit Mediafax.

Ungaria este deschisă la negocieri cu România pe această temă. El a repetat însă poziţia Ministerului ungar de Externe, potrivit căreia România este cea care trebuie să rezolve situaţia.