Hackerii au folosit aproape 100.000 de obiecte electrocasnice conectate la internet pentru atacul informatic ce a paralizat SUA

Publicat: Joi, 27 Octombrie 2016 12:22 // Actualizat: Joi, 27 Octombrie 2016 12:22 // Sursa: romaniatv.net

Aproape 100.000 de obiecte electrocasnice cu conexiune la internet au fost folosite de hackeri pentru atacul informatic de amploare care a paralizat vineri numeroase site-uri din Statele Unite, a anunţat compania vizată de atac, Dyn, citată de AFP.

„Lucrăm încă la date, dar potrivit estimării actuale, au fost 100.000” de puncte din care a fost lansat atacul, a spus vicepreşedintele Dyn, Scott Hilton, confirmând că obiectele conectate la internet au fost piratate pentru acest atac “complex şi sofisticat”.

Scott a refuzat să facă speculaţii în legătură cu motivele sau identitatea hackerilor, dar a subliniat că obiectele cu conexiune online sunt vulnerabile la atacuri şi că această problemă trebuie rezolvată.

Un atac informatic lansat în mai multe etape a perturbat grav vineri funcţionarea internetului în Statele Unite, blocând accesul la site-uri precum Twitter, Spotify, Amazon sau eBay pentru milioane de oameni.

Pe lista de victime s-au aflat şi Reddit, Airbnb, Netflix, dar şi site-urile CNN, New York Times, Boston Globe, Financial Times sau The Guardian.

Niciunul dintre aceste site-uri nu a fost vizat direct de hackeri. Ei au atacat, de fapt, compania Dyn, care monitorizează şi redistribuie traficul pe internet.

Dyn este unul dintre gestionarii adreselor de pe internet (DNS), ce are ca rol să traducă aceste adrese aşa cum sunt cunoscute de public în unele numerice, fapt care le permite calculatoarelor să comunice între ele. Fără ca reţeaua DNS să fie controlată de provideri, internetul nu funcţionează.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
atac cibernetic hackeri Internet obiecte electrocasnice SUA
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H