Hackerii din România, la televiziunea americană NBC: „Vampirii din ţara lui Dracula nu îţi mai vor sângele, ci banii”

România este unul dintre centrele de unde vin hackerii: atât cei care comit infracţiuni, cât şi cei care se luptă împotriva acestora, conform unui jurnal de ştiri al NBC.

13 mai 2016, 11:06
Hackerii din România, la televiziunea americană NBC: „Vampirii din ţara lui Dracula nu îţi mai vor sângele, ci banii”

”Infracţionalitatea cibernetică îi costă pe americani miliarde de dolari pe ani. Deşi este o ţară mică din Europa de Est, România este şi unul dintre centrele de unde vin hackerii: atât cei care comit infracţiuni, cât şi cei care se luptă împotriva acestora”, potrivit unui jurnal de ştiri al NBC.

NBC adăugat că în Transilvania, pe lângă imaginile pitoreşti şi poveştile despre Dracula, vampirii din acele locuri nu mai vor ”sângele” oamenilor, ci banii.

”Infracţiunile cibernetice au fost o problemă în România. Cele mai multe cazuri de infracţiuni au fost raportate în Râmnicu Vâlcea, oraş care a devenit cunoscut drept ”hackerville”. Oraşul a ajuns faimos în urma numeroaselor fraude financiare şi a licitaţiilor trucate care aveau epicentrul acolo”, a declarat pentru NBC Paul Vitchock, agent special FBI.

Victimele din SUA trimiteau bani către România crezând că îşi cumpără ceva online, însă niciodată nu primeau marfa. Guvernul României a făcut o prioritate naţională din lupta anti-infracţiuni cibernetice şi avut parte de succes, deseori limitat.