Hackerii ruşi au piratat e-mailurile Pentagonului

Publicat: Vineri, 16 Decembrie 2016 16:30 // Actualizat: Vineri, 16 Decembrie 2016 17:03 // Sursa: romaniatv.net

Hackerii ruşi au vizat anul trecut e-mailurile angajaţilor de la Pentagon, potrivit unor informaţii ale jurnaliştilor de la CBS.

Jurnaliştii CBS au relatat vineri după-amiază că hackerii ruşi au preluat controlul anul trecut asupra unui sistem cu e-mailuri neclasificate, care era utilizat de către Statul Major din SUA. Se pare că respectivul atac cibernetic asupra e-mailurilor utilizate de angajaţii Pentagonului a fost menţionat într-un interviu de către fostul director al Statului Major, Martin Dempsey. El a precizat că a primit informaţii cu privire la atacul cibernetic din august 2015 de la directorul Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA), amiralul Mike Rogers.

Sistemul este utilizat de către angajaţii Statului Najor de la Pentagon. Instituţia are aproximativ 3.500 de angajaţi militari şi civili care lucrează direct pentru şeful Statului Major.

Hackerii au obţinut inclusiv parolele şi semnăturile electronice utilizate de către Demsey, un general retras în septembrie 2015 de la conducerea Statului Major, informează news.ro.

Citeşte şi Moscova neagă că l-a ajutat pe Trump să fie ales preşedinte şi denunţă acuzaţii "gratuite" ale CIA

Singura modalitate de a opri atacul era reprezentată de doborârea întregului sistem.Se pare că atacul cibernetic nu avea ca scop spionarea unor angajaţi, ci mai degrabă a reprezentat un asalt în forţă pentru a provoca daune şi forţa înlocuirea hardware şi software a sistemului de la Pentagon. Această operaţiune a provocat întârzieri de două săptămâni.

Motivul atacului cibernetic era furia ruşilor faţă de sancţiunile economice implementate de adminisraţia Obama pentru anexarea Crimeei şi implicarea în criza din Ucraina. Dempsey a precizat că a primit informaţii cu privire la atacul cibernetic din august 2015 de la directorul Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA), amiralul Mike Rogers.

Sistemul este utilizat de către angajaţii Statului Najor de la Pentagon. Instituţia are aproximativ 3.500 de angajaţi militari şi civili care lucrează direct pentru şeful Statului Major.


loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8737
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H