Hackerul român „Guccifer”, inculpat în SUA pentru că a piratat e-mailuri ale familiei Bush

Hackerul român "Guccifer" a fost inculpat joi în Statele Unite pentru că a spart conturi de e-mail ale unor persoane celebre, printre care şi un membru al familiei foştilor preşedinţi Bush, transmite AFP.

13 iun. 2014, 08:09
Hackerul român „Guccifer”, inculpat în SUA pentru că a piratat e-mailuri ale familiei Bush

Departamentul american de Justiţie a indicat că Lazăr Lehel, de 42 de ani, cunoscut şi sub pseudonimul de „Guccifer”, a fost inculpat pentru fraudă online, acces neautorizat la calculatoare securizate, furt de identitate în formă agravată, hărţuire online şi obstrucţionarea justiţiei, scrie Agerpres.

Bărbatul a fost deja condamnat la şapte ani de închisoare în România, unde a fost arestat în ianuarie şi inculpat pentru că a spart conturile de e-mail ale mai multor persoane publice, printre care şi cel al directorului Serviciului Român de Informaţii (SRI), George Maior.

Punerea sa sub inculpare în SUA vine la un an de la deschiderea unei anchete după descoperirea unei breşe în conturile de e-mail ale mai multor membri ai familiei Bush.

Potrivit informaţiilor apărute la acea vreme pe site-ul de anchetă The Smoking Gun, hackerul a publicat fotografii personale şi e-mailuri private aparţinând foştilor preşedinţi şi apropiaţilor lor.

Hackerul a interceptat, printre altele, imagini trimise de George W. Bush surorii sale, reprezentând mai multe tablouri pe care le-a pictat fostul preşedinte, printre care şi un autoportret cu el pregătindu-se de duş.

Lazăr Lehel „a pătruns în căsuţele de e-mail şi conturile de pe reţele de socializare ale unor victime celebre, printre care un membru al familiei a doi foşti preşedinţi, un fost ministru şi mai mulţi înalţi consilieri”, a adăugat Departamentul de Justiţie.

Citeşte şi Hackerul Guccifer, condamnat la şapte ani închisoare cu executare