Hagi, atac dur la Cosmin Contra: Ianis a fost cel mai decisiv jucător în 2018 şi nu e convocat

Antrenorul FC Viitorul, Gheorghe Hagi, l-a criticat dur pe selecţioneul Cosmin Contra că nu l-a convocat pe fiul său, Ianis Hagi, la echipe naţională şi nici pe Bogdan Ţîru, în schimb i-a chelamt la lot pe fundaşii Ionuţ Nedelcearu, care s-a îmbătat în cantonamentul echipei Dinamo, şi Cosmin Moţi, care nu a evoluat în ultima perioadă la Ludogoreţ.

12 mai 2018, 08:53
Hagi, atac dur la Cosmin Contra: Ianis a fost cel mai decisiv jucător în 2018 şi nu e convocat

„Nu sunt ochi pentru noi, suntem prea mici ca să fim băgaţi în seamă. Am văzut convocările la lotul naţional şi un jucător al Viitorului la lotul naţional mi se pare, cu tot respectul faţă de selecţioner, foarte, foarte, foarte puţin. E dreptul lui Contra, el face, el răspunde, dar asta nu înseamnă că ceea ce face, face bine. Chiar dacă e băiatul meu, Ianis e căpitanul Viitorului, Viitorul e pe locul 3, a fost cel mai bun jucător în pregătire, cel mai decisiv jucător în 2018, el cu Mitriţă, din toată Divizia A şi nu e convocat. Şi zice că vrea să întinerească echipa. Dar de ce? Pentru că e băiatul lui Hagi, nu? Aceeaşi poveste ca acum trei ani. Înţeleg că asta e România, dar nu suntem pe drumul bun”, a declarat Hagi, în conferinţa de presă de după meciul FC Viitorul – CSM Poli Iaşi.

Potrivit news.ro, Hagi i-a reproşat lui Contra convocarea lui Nedelcearu şi neconvocarea lui Ţîru şi a lui Ganea, criticându-i şi pe tehnicienii trimişi de Contra să urmărească jucători.

„Se ocolesc jucătorii care au fost la Viitorul. Bălaşa, Tănase, cei care joacă acum, Ţîru, căpitanul echipelor naţionalela toate categoriile, 24 de ani. Dar de ce Tase nu e lot? Cel mai bun jucător din România sub 25 de ani, cele mai multe pase de gol şi goluri? A mai fost o repetiţie cu Iordănescu, din asta, Cine comandă lucrurile astea, mă întreb? Am văzut jucător convocat care înainte a fost criticat de media că a avut două ieşiri periculoase, adică de băutură. Ce trebuie să facă Ţîru, să se ducă să se îmbete? El trebuie să se ducă să se îmbete.Cosmine, bagă-ţi un semn de întrebare mare. Mare! Ganea nu e la lotul naţional. Domnilor, dar chiar nu ne uităm, chiar suntem… Nu vreau să jignesc, dar chiar aşa s-a ajuns? Băieţii care sunt serioşi şi vor să facă, ce exemplu dăm? (…) Jucătrori convocaţi de 33 de ani care stau, n-au jucat. Nu au jucat. Moţi a fost convocat două săptămâni şi el n-a jucat un minut. Cine merită să fie la lotul naţional! Dar nu un jucător care greşete de două ori, se îmbată şi trebuie să fie la lot şi Ţîru nu este. Asta, niciodată. Când dăm de ăia mai buni, 3-0, 3-0, acasă, în deplasare şi noi nici nu mişcăm. Şi noi suntem mulţumiţi. Săracii de noi, nici două pase nu facem. Băieţii ăia, care aţi văzut Ganea, Mihalcea, voi înţelegeţi fotbal? Voi aţi câştigat ceva? Voi ce vedeţi când vă trimite Contra, ce vedeţi? După aia ne aruncaţi în faţă că întineriţi echipa naţională”, a afirmat Hagi, foarte nervos.

Fostul căpitan al echipei naţionale a spus despre amicalul Israel – România, scor 1-2, că a fost o şuşanea.

„Au jucat cu Israel, aţi văzut cine a jucat la Israel? Mai gras ca mine (n.r. – Hagi s-a ridicat în picioare). Sunt mai slab ca ăla? Şi au zis că ce meci au făcut ei. Domnilor, dar chiar aşa, faceţi-vă puţin… Că şi noi am jucat pe la lot, Cosmine, ai fost cu noi, tată, ai fost şi tu în grupul ăla. Chiar aşa să spui că meciul cu Israel, şuşaneaua aia… Cu băiatul ăla care era la retragere… Fac şi eu, joc şi eu, mâine mă retragi şi pe mine, trebuie să mă convoci! Olanda ne-a dat trei, Polonia ne-a dat trei, Staţi uşor, nu vă aruncaţi aşa, uşor! Vedeţi ce se întâmplă prin jur”, a mai spus Hagi.

Formaţia FC Viitorul a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa CSM Poli Iaşi, într-un meci contând pentru etapa a noua a play-off-ului Ligii I. Ieşenii au jucat în inferioritate numerică din minutul 9, când a fost eliminat Mădălin Mihăescu pentru un fault la Ianis Hagi.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Ianis Hagi, în minutul 84, cu un şut din afara careului.

Selecţionerul Cosmin Contra a anunţat, vineri, lotul preliminar al României pentru meciurile amicale cu Chile şi Finlanda, din 31 mai, respectiv 5 iunie.

Lotul este următorul:

Portari: Ciprian Tătăruşanu (FC Nantes, 49/0), Florin Niţă (Sparta Praga, 2/0), Silviu Lung (Kayserispor, 3/0), Bogdan Lobonţ (AS Roma, 85/0);

Fundaşi: Cristian Manea (CFR Cluj, 2/0), Romario Benzar (FCSB, 11/0), Cristian Săpunaru (Kayserispor, 25/0), Vlad Chiricheş (Napoli, 53/0), Ionuţ Nedelcearu (UFA, 1/0), Mihai Bălaşa (FCSB, 2/0), Alin Toşca (Benevento, 11/0), Nicuşor Bancu (CS U Craiova, 2/0);

Mijlocaşi: Mihai Pintilii (FCSB, 42/1), Alexandru Cicâldău (FC Viitorul, 1/0), Paul Anton (Anji Mahacikala, 2/0), Dragoş Nedelcu (FCSB, 1/0), Constantin Budescu (FCSB, 9/4), Nicolae Stanciu (Sparta Praga, 21/7), Dorin Rotariu (Royal Mouscron-Péruwelz, 5/1), Dennis Man (FCSB, 1/0), Alexandru Chipciu (Anderlecht, 34/4), Alexandru Mitriţă (CS U Craiova, 2/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 14/1), Adrian Stoian (Crotone, 1/0), Gheorghe Grozav (Bursaspor, 25/5);

Atacanţi: George Ţucudean (CFR Cluj, 4/1), George Puşcaş (Novara, 0/0), Alexandru Băluţă (CS U Craiova, 4/1).