CSMS Iaşi, eliminată din Liga Europa. Moldovenii au pierdut la limită în Croaţia

La prima sa participare în cupele europene, CSM Iaşi a fost eliminată în turul doi preliminar al Ligii Europa. După 2-2 săptămâna trecută, în Copou, moldovenii au pierdut cu 1-2 pe terenul lui Haduk Split. La fel ca în prima manşă, unul dintre goluri l-au primit în ultimul minut.

21 iul. 2016, 13:43
CSMS Iaşi, eliminată din Liga Europa. Moldovenii au pierdut la limită în Croaţia

HAJDUK SPLIT-CSMS IASI 2-1 (Fran Tudor – min. 22, Ohandza – min. 90/Ciucur – min. 26). CSMS Iași a făcut un meci bun în Croația, dar a ratat calificarea după rezultatul de egalitate, 2-2, din Copou.

Alexandru Ciucur (26) a înscris golul echipei antrenate de Nicolo Napoli, în timp ce pentru Hajduk au punctat Fran Tudor (22), Franck Ohandza (90).

Ieșenii au avut câteva oportunități bune, care ar fi putut schimba soarta calificării, dar au demonstrat lipsă de experiență, ca și în tur, când au condus cu 2-0.

Piccioni a avut prima ocazie a meciului (9), dar a fost blocat în poziție de finalizare. Apoi, Bole a tras un șut bun de la distanță, prins de Stipica (12). Hajduk a replicat prin câteva situații periculoase, șut al lui Susic, șut prins de Grahovac (10), plus încercări care nu și-au găsit ținta ale lui Tudor (15) și Susic (19).

Grahovac a avut o intervenție providențială la reluarea lui Cosic (21), dar nu a mai putut face nimic un minut mai târziu, când Fran Tudor a marcat din foarfecă laterală, la o mingea recentrată de Jefferson.

Ieșenii au ieșit mai mult la atac și Bole (23) i-a testat vigilența lui Stipica, pentru ca apoi Ciucur (26) să restabilească egalitatea cu un șut din marginea careului, după o minge respinsă de apărarea croată.

Piccioni (38) a fost devansat la minge de Milic, după o pasă excelentă a Bole, ratând o mare șansă de gol, dar și croații au ratat prin Nizic (45), care a reluat cu capul peste poartă, după o ieșire neinspirată a lui Grahovac.

Repriza a doua a a adus o presiune a echipei ieșene la poarta gazdelor, care a culminat cu ocazia monumentală a lui Vasile Gheorghe (59), al cărui șut a fost scos de pe linia porții de Jefferson.

Hajduk a avut două situații notabile, prin Vlasic (64), minge scoasă de Grahovac, și Bilîi (70), al cărui șut de la distanță a fost prins de goalkeeper-ul echipei din Copou.

Andrei Cristea a irosit ultima oportunitate a oaspeților (78), lovitura sa de cap fiind deviată de portar în corner.

CSMS Iași a reprezentat onorabil țara noastră la prima sa experiență în cupele europene, dar cu mai multă atenție și mai multă șansă putea trece de o echipă cu nume ca Hajduk.

Click aici pentru a vedea Hajduk Split-CSMS Iaşi

Componenţa formaţiilor:

Hajduk Split: Stipica – Juranovici, Nizici, Cosici, Milici – Vlasici, Kozulj, Jefferson, Susici, Tudor – Said.

CSMS Iași: Grahovac – Țigănașu, Ov. Mihalache, Frăsinescu, I.Voicu – Al.Ciucur, V. Gheorghe, Mitici, Bole – Piccioni, A. Cristea.

Moldovenii se află la prima participare în cupele europene, iar săptămâna trecută au fost aproape de a debuta cu victorie în Liga Europa, dar au fost egalaţi de Hajduk Split în ultimele secunde ale minutelor de prelungire, la o gravă greşeală a portarului Grahovac.

HAJDUK SPLIT-CSMS IASI LIVE VIDEO DIGI SPORT. „Ştim că ne aşteaptă un meci foarte greu, dar băieţii sunt decişi să facă un meci foarte bun, să câştige şi să se califice. Şansele de calificare sunt de 50-50. Mergem să câştigăm în Croaţia, chiar dacp Hajduk joacă bine acasă, are suporteri numeroşi pe teren propriu. Eu încredere în băieţi. Am făcut un meci bun în tur şi am ratat de puţin victoria. Grahovac va fi titular. Greşeli facem cu toţii, jucătorii, antrenorul. Nu greşeşte un singur jucător. La portar se vede când greşeşte. Branko va fi titular. Dacă un atacant ratează într-un meci, nu-l schimb„, a declarat Nicolo Napoli.