Hakan Şukur, la un pas de închisoare pentru că l-a insultat pe Erdogan. Legendarul fotbalist va fi dat afară de la Galata

Legendarul fotbalist turc Hakan Şukur va fi judecat de un tribunal din Turcia pentru insulte aduse preşedintelui statului turc, Recep Taypp Erdogan, şi pentru instigare la lovitura de stat eşuată din 15 iulie.

28 iul. 2016, 09:50
Hakan Şukur, la un pas de închisoare pentru că l-a insultat pe Erdogan. Legendarul fotbalist va fi dat afară de la Galata

Hakan Şukur a criticat public deciziile guvernului turc de a închide școlile suspectate de legături cu mișcarea lui Gulen, acuzat că a instigat puciul eșuat din Turcia.

Fostul jucător al celor de la Galatasaray a fost trimis în judecată și ar trebui să se prezinte la proces în câteva săptămâni. În prezent el locuieşte în SUA. Se presupune că Şukur ar fi membru al organizaţiei fondate de clericul Fettulah Gulen, organizaţie considerată teroristă de regimul Erdogan. După criticile aduse regimului după tentativă de lovitură de stat, Şukur şi-a suspendat contul de Twitter, dar asta nu-l scuteşte de un viitor proces, în urma căruia riscă 4 ani de închisoare.

Citeşte şi Fethullah Gulen cere SUA să nu-l extrădeze în Turcia

Atacantul Hakan Sukur este cel mai bun marcator din istoria naţionalei turce şi a campionatului turc. El a jucat alături de Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu la echipa de aur a clubului Galatasaray, când a câştigat Cupa UEFA şi Supercupa Europei.

Într-un interviu pentru Digi24 ambasadorul Turciei la Bucureşti a avertizat că toţi cei care îl susţin pe Fethullah Gulen sunt o ameninţare pentru conducerea de la Ankara. „Hakan Şukur este unul dintre cei mai cunoscuţi membri ai grupului Gulen, nu neagă acest lucru. Este un admirator puternic al lui Fethullah Gulen. Am văzut foarte bine, pe 15 iulie, cât de periculoşi sunt aceşti oameni. Au folosit mai mult de 30 de avioane, 30 de elicoptere, au ucis civili, au bombardat parlamentul, aşa că oricine încă îl mai susţine pe Fethullah Gulen va plăti, din păcate, acelaşi preţ„, a spus ambsadorul Koray Ertas.