Coincidenţă incredibilă! Traficant de droguri, prins în flagrant în satul Drogu

Un tânăr a fost prins în flagrant în timp ce încerca să vândă droguri în satul Drogu din judeţul Brăila. Suspectul, în vârstă de 23 de ani, avea asupra sa o doză de marijuana, un dispozitiv de mărunțire și un sul de hârtie pentru confecționat țigarete.

26 iul. 2022, 12:48
Coincidenţă incredibilă! Traficant de droguri, prins în flagrant în satul Drogu

Bărbatul acuzat c-ar fi traficant de droguri a fost surprins de poliţişti, duminică, în momentul în care încerca să vândă stupefiante unui consătean din localitatea Drogu, comuna Galbenu.

„În jurul orei 20.50, asupra tânărului de 23 de ani a fost descoperit și ridicat aproximativ 1 gram de droguri, posibil marijuana, un dispozitiv de mărunțire și un sul de hârtie pentru confecționat țigarete. Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila (SCCO)”, au precizat reprezentanţii IPJ Brăila, citaţi de Obiectivbr.

Tânărul avea la el un dispozitiv de mărunțire și foițe pentru țigări când a fost prins. Anchetatorii așteaptă acum rezultatele analizelor de laborator.

Citeşte şi: Seceta provoacă situaţii dramatice. În peste 600 de localităţi apa este raţionalizată, debitul Dunării e de trei ori mai mic decât ar fi normal

În primele şase luni ale anului 2022, structurile de combatere a criminalității organizate din cadrul Poliției Române au desfășurat 432 de acțiuni operative, fiind vizate 1.733 de persoane cercetate pentru trafic şi consum ilicit de droguri.

Astfel, au fost reținute 625 de persoane, 481 au fost arestate preventiv, iar față de 198 de persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar.

De asemenea, au fost efectuate 1.231 de percheziții domiciliare, în urma acestora și a celorlalte activități desfășurate, fiind emise 202 ordonanțe de instituire a sechestrului asigurător, în valoare totală de 3.803.348 de lei.

37 de acțiuni operative au vizat grupuri infracționale organizate, 33 fiind destructurate, formate din 212 persoane, care au fost trimise în judecată.

Au fost identificate 26 de culturi ilegale de droguri (25 indoor și una outdoor) compuse din 3.704 plante, 520,45 de kilograme de masă verde fiind recoltate.

Citeşte şi: Mira, operată de urgenţă. Artista s-a fotografiat pe patul de spital: „O să fiu puțin off de pe rețele până îmi revin” FOTO