Halloween 2014. Vrei un COSTUM DE HALLOWEEN ÎNFRICOŞĂTOR sau SEXY? Vezi de unde îl poţi cumpăra şi cât costă

Halloween 2014. În ultimii ani, românii au început şi ei să sărbătorească Halloween-ul, împrumutând sărbătoarea atât de iubită de americani. An de an, cluburile se umplu de tineri costumaţi şi machiaţi cât mai ciudat şi înfricoşător.

29 oct. 2014, 07:35

HALLOWEEN 2014. Pe 31 octombrie, Halloween-ul bate la uşă. Este noaptea în care vrajitoarele, spiritele şi scheleţii băntuie pământul şi petrec cu oamenii până în zori.

Sărbătoarea a prins foarte bine şi la noi în ţară. O data cu popularitatea sarbatorii a crescut si numarul de magazine de unde putem cumpăra costume sexy şi măşti înfricoşătoare. Oferta este pentru toate gusturile şi toate buzunarele. Palarii de vrajitoare, nasuri false, măşti înfricoşătoare, dinti de vampir, costume, toate le puteţi cumpăra cu un buget decent.

Costume şi accesorii pe Brunofunnyshop.ro. Costumele au preţuri cuprinse între 60 de lei şi 300 de lei, iar măştile costă 5 lei, un nas de vrăjitoare este 10 lei sau dintii de vampir pentru copii fosforescenti 10 lei.

Costum carnaval Femei Burlesque Piersica 140 de lei

Costum carnaval Femei pisica negru-lucios 180 de lei

Cu doar 15 lei vă puteţi cumpăra cicatrici false, cutit prin cap horror, manseta cu tatuaj, panza de paianjen alba cu 4 paianjeni, satar horror insangerat, coadă de pisică sau vopsea dinti pirat neagra.

La Lidl, costumele pentru copii au preturi intre 24.99 si 34.99 de lei, costumele de adulti costa 44.99 de lei, masca de Halloween 11.99 lei, bentitele 9.99 lei, palariile adulti 8.99 lei, palarii copii 6.99 de lei sau trident/ coasă/ bardă 9.99 de lei.

 

 

Tricou cu imprimeu fosforescent 19.99 de lei.

Perucă Halloween damă/bărbaţi 16.99 de lei.

De asemenea, tot de la Lidl puteţi cumpăra diferite decoraţiuni.

Abţibilduri Halloween cu sunet 24.99, set lumânări 14.99 de lei, set şerveţele 3.99 lei, set culori faciale 21.99 de lei, schelet Hallowen 29.99 de lei, decoraţiuni Halloween 21.99 de lei sau figura decorativă 34.99 de lei (foto jos).

Pe OLX se găsesc de asemenea costume, dovleci şi decoraţiuni pentru noaptea de Halloween. Spre exemplu, costumaşele pentru bebeluşi costă 79 de lei. Setul include costum microfibra, bluza maneca lunga si dres. Costum: 100% poliester, bluza: 100% bumbac, dres: 100% poliester. Costumul este unisex, pentru 24 luni.

Dovleci pentru Halloween, diferite modele. Pretul depinde de model si marime. De la 15 la 40 de lei.

Masca Halloween, 22 de lei.

Costumdeinchiriat.ro este un al magazin de unde vă puteţi cumpăra sau închiria un costum pentru noaptea de Halloween. Taxele de inchiriere variaza in functie de numarul de costume cerut. Cei care totuşi vor să cumpere articolele trebuie să ştie că preţurile variază între 97 de lei şi 407 lei.

Vezi şi: Costume de Halloween care pot fi folosite mereu în dormitor

Tradiţia costumelor de Halloween vine din secolul al XVI-lea, când oamenii se deghizau şi mergeau din casă în casă recitând versuri, cântând şi cerând la schimb mâncare. Se crede că nevoia de a îndepărta spiritele rele a dus la purtatul de costume și măști. Ei îndepărtau spiritele rele deghizându-se ei înșiși în spirit rău pentru a le evita. În Scoția, rolul spiritelor era jucat de tineri îmbrăcați în alb cu fețele mascate sau înnegrite.
Dovleacul sculptat provine din secolul al XVIII-lea, când era folosit pe post de lampă. Profitând de ocazie, tinerii au început să sculpteze feţe înfricoşătoare pe bostan. Lămpile erau folosite în special pentru a speria spiritele rele.

Vezi şi: HALLOWEEN 2014. Cea mai simplă METODĂ să îţi faci „Dovleacul felinar”

Halloween este o prescurtare a „All Hallows Evening”, adică „Seara Tuturor Sfinţilor”. Este o sărbătoare anuală, ţinută pe 31 octombrie, în ajunul Zilei Tuturor Sfinţilor.

Citeşte şi Coafuri de Halloween pe care poţi să ţi le poţi face singură

Potrivit cercetătorilor, Halloweenul este o sărbătoare creştină care derivă, însă, dintr-unele păgâne – din festivalurile celtice ale recoltei şi din Samhainul galic. Alţi experţi susţin că este o sărbătoare pur creştină, care nu are nicio legătură cu păgânii.

Cuvântul Halloween datează din anul 1745 şi este de origine creştină. „Halloween” înseamnă „hallowed evening” sau „holy evening” în limba engleză, adică „seara sfântă”. Cuvântul provine dintr-un termen scoţian pentru „All Hallows Eve” (Seara tuturor sfinţilor).

Istoricul Nicholas Rogers spune că „unii folclorişti au descoperit originile Halloweenului în sărbătoarea romana Pomona, zeiţa fructelor şi seminţelor, sau în festivalul morţilor – Parentalia. Este însă mai apropiat de festivalul celtic Samhain„. Cuvântul „samhain” vine de irlandeza veche şi înseamnă „sfârşitul verii”.

Samhainul se sărbătorea în Irlanda, Scoţia şi în Isle of Man. Se ţinea în jurul datei de 31 octombrie – 1 noiembrie, iar festivaluri asemănătoare erau organizate şi de celţii britanici.

Samhainul marca sfârşitul sezonului recoltei şi începutul iernii, partea „întunecată” a anului. Precum de Beltane, în această perioadă spiritele puteau să ajungă mai uşor în lumea noastră şi erau foarte active. Spiritele, denumite Aos Si, erau respectate şi temute şi li se ofereau ofrande, precum mâncare sau băutură, pentru a proteja oamenii pe timpul iernii. Se spunea că spiritele morţilor îşi revizitau casele la acea dată, astfel încât oamenii puneau locuri la masă special pentru ele.

În cadrul festivalului se folosea mult focul, care avea puteri de curăţare şi de protejare.

În ziua de azi, Halloweenul este influenţat de dogma creştină, fiind ţinut în seara dinaintea sărbătorii creştine „Ziua Tuturor Sfinţilor”, pe 1 noiembrie. „Ziua Tuturor Sfinţilor” a fost introdusă în calendarul creştin în anul 609, însă era sărbătorită iniţial pe 13 mai. În 835, ea a fost schimbată pe 1 noiembrie – aceeaşi dată ca a Samhainului, de Papa Grigore al IV-lea.

Deoarece sărbătoarea cade în vremea recoltării merelor, merele glazurate sau caramelizate se numără printre mâncărurile tradiționale de Halloween. Un obicei ce persistă în Irlanda de astăzi este gătirea (sau mai adesea, achiziționarea) de barmbrack (báirín breac), o prăjitură ușoară cu fructe, în care se introduc un inel, o monedă sau alte „farmece”. Se spune că cei care mănâncă un barmbrack cu inel își vor găsi dragostea în anul următor.

Printre mâncărurile asociate sărbătorii mai întâlnim caramelele (Marea Britanie), porumbul caramelizat sau prăjit, Colcannon (Irlanda) şi mâncărurile cu dovleac.

Halloweenul este sărbătorit în foarte multe țări de pe glob, în principal în Irlanda, Statele Unite, Canada, Puerto Rico și Marea Britanie, iar ocazional în unele părți ale Australiei și Noua Zeelandă. În America de Nord și Canada își menține cel mai înalt nivel de popularitate. În fiecare an, 65% dintre americani își decorează casele și birourile pentru Halloween.