Halloween: Top şase clădiri înspăimântătoare FOTO

Întrucât se apropie Halloweenul, ne-am gândit să vă prezentăm un top al celor mai înspăimântătoare case din lume.

26 oct. 2011, 17:31

În clasament intră o casă bizară din Vietnam, construită într-un copac, dar şi locuinţe care par a fi scoase din filmele SF.

1. GEOtuve a fost creată de Faulders Studio, în Dubai. Aflată aproape de apă, în Golful Persic, această clădire are o „piele” ciudată, care pare să crească singură. Apa din Golf este transportată printr-o ţeavă lungă de aproape 5km şi este turnată, apoi, pe clădire. Apa se evaporă şi rămâne în urmă o structură din cristale de sare, precum o pânză de păianjen.

2. „The Crypt Gallery„, o antică criptă din Londra, a păstrat 557 de morminte, pline de statui care mai de care mai înfricoşătoare.

3. Dacă doriţi să oferiţi casei un aspect de speriat, încercaţi vitraliile lui Wim Delvoye, acoperite de oase şi schelete.4. Poate că nu ajungeţi în Dalat, Vietnam, tocmai de Halloween anul acesta, însă dacă sunteţi deja acolo, nu trebuie să rataţi casa din copac Hang Nga. Este o casă bizară, cu camere tematice, o cuşcă pentru maimuţe şi o grădină cu sculpturi.

5. Mai avem încă o casă potrivită pentru petrecerea de Halloween. Denumită Dragspelhuset, în Suedia, această clădire ciudată are o cameră care se întinde peste un pârâu.

6. Cea mai scârboasă casă din lume este însă In Vitro Meat Habitat. Este realizată din ţesuturi de animale „care nu au fost victime”, după cum spune arhitectul Mitchell Joachim.