Halucinant: L-au dat afară pentru că avea cancer

Uruguayanului Sebastian Ariosa, 28 de ani, i-a fost reziliat contractul cu Olimpia Asuncion (Paraguay) pe motiv că nu mai poate reveni pe teren din cauza bolii cumplite cu care se confruntă: cancer.

04 ian. 2014, 21:27
Halucinant: L-au dat afară pentru că avea cancer

Clubul din Paraguay la care era legitimat i-a trimis acasă o scrisoare prin care îl informa că renunţă la serviciile sale. Ariosa n-a mai evoluat de peste jumătate de an, fiind nevoit să se supună unor intervenţii chirurgicale dificile şi unor şedinţe de chimioterapie. „Sînt distrus, au decis să ia la şuturi un om care deja e la pămînt”, a spus uruguayanul.

Ariosa avea contract valabil pînă în 2015 cu Olimpia Asuncion. Gestul clubului e aspru criticat în presa din Uruguay: „decizie şocantă”, dar şi în Chile: „gest inuman”

Jucătorul luptă cu nemiloasa boală din 2011, cînd doctorii au depistat o tumoare în zona toracică, după ce jucătorul acuzase dureri puternice în piept. A fost operat în Statele Unite şi a început un lung proces cu şedinţe de chimioterapie, pe care ar trebui să-l încheie în aproximativ o lună.

Iniţial, clubul său l-a susţinut public, prin intermediul unor comunicate oficiale, dar de la sfîrşitul lunii octombrie 2013 nimeni nu i-a mai plătit salariul. Iar vineri a fost înştiinţat că i-a fost reziliat contractul.

„Am fost concediat printr-o telegramă. Încă o lovitură după boala cu care mă lupt. Dau într-un om care deja e la pămînt. Am fost abandonat exact în momentul în care aveam mai mare nevoie de ei. E trist să tratezi aşa un om”, spune Sebastian abţinîndu-se cu greu să nu plîngă.

Citeşte mai mult gsp.ro