Halucinant. O bunică a sunat la poliţie să reclame dispariţia nepotului, dar îl vânduse pe o capră şi câţiva lei la o stână

Un caz revoltător a avut loc în judeţul Bacău. O bunică a anunţat Poliţia că nepotul său în vârstă de 13 ani a dispărut de acasă. Băietelul de numai 13 ani din judetul Bacău a fost descoperit de politisti la o stână din judetul Vaslui, unde era slugă la un cioban. Copilul fusese vândut chiar de bunica lui, pe câtiva lei si o capră.

16 dec. 2019, 13:16
Halucinant. O bunică a sunat la poliţie să reclame dispariţia nepotului, dar îl vânduse pe o capră şi câţiva lei la o stână

Politistii din judetul Bacãu au fost sesizati pe 12 decembrie, prin 112, cã un minor de 13 ani, din comuna Motoseni, aflat în plasament familial la bunica sa, este dispãrut de acasã. Cazul a fost sesizat chiar de bunicã, care se afla sub influenta bãuturilor alcoolice. Politistii bãcãuani, care au intuit cã ceva nu este în regulã, au audiat-o si au reusit sã afle cã minorul era „dispãrut” de peste o lunã de zile, fiind dat chiar de ea la un cioban din comuna Coroiesti, judetul Vaslui, pentru a munci!

Bunica, ce ar fi trebuit sã îl trimitã la scoalã pe copil,  a spus pânã la urmã totul politistilor bãcãuani care, împreunã cu politistii de la Sectia 3 Politie Ruralã Bârlad au mers pe „fir” si l-au gãsit pe Vasilicã la stâna lui B. G. din comuna Coroiesti, unde muncea pe brânci.

Poliţiştii l-au gãsit pe minor murdar si beat, semn cã acesta consuma alcool, fãrã ca ciobanul sã aibã vreo retinere cã avea doar 13 ani. Proprietarul stânei, a spus cã bunica din Motoseni, care îl are pe minor în plasament (deci primea bani sã aibã grija lui, de la DGASPC Bacãu), l-a dat la muncã la stânã, primind în schimbul copilului o caprã si câtiva lei! Cum bunica a mai cerut bani pentru copil si ciobanul a refuzat sã-i dea, aceasta l-a santajat cã îl va denunta cã a „furat” copilul. Si asa s-a descoperit „întegerea” prin care un copilas firav si fãrã apãrare a ajuns, în loc sã învete, sã pascã olile si sã munceascã pe brânci la stânã, scrie vremeanoua.

Oamenii legii au preluat copilul si l-au adus, chiar de pe 12 decembrie, la Centrul de Primire în Regim de Urgentã a Copilului Abuzat, Neglijat si Exploatat Bârlad, din cadrul DGASPC Vaslui.