HALUCINANT! O femeie a uitat 23 de lentile de contact într-un ochi. Care este starea ei de sănătate

O femeie a uitat că și-a pus 23 de lentile de contact în interiorul unuia dintre ochi. Femeia a ajuns la spital unde a fost supusă unei intervenții de extirpare a lentilelor care au căpătat o culoare verzuie.

12 oct. 2022, 21:26
HALUCINANT! O femeie a uitat 23 de lentile de contact într-un ochi. Care este starea ei de sănătate

Femeia a mărturisit că a uitat în repetate rânduri să își dea jos lentilele de contact înainte de culcare iar a doua zi mai punea una peste.

Citește și Medicii avertizează că toamna intensifică alergiile la mucegai şi acarieni. Ce ne recomandă specialiștii să facem

În cele din urmă, ea a ajuns la spital, unde a fost supusă unei investigații. Medicul a rămas șocat atunci când a descoperit o masă verzuie din spatele ochiului femeii, care s-a dovedit a fi o colecție generoasă de lentile de contact zilnice vechi.

Femeia a fost catalogată de medicul care i-a îndepărtat toate lentilele drept un „pacient de record mondial Guinness”. Acesta a mărturisit că pacienta sa avea cele mai multe lentile lipite în spatele ochiului pe care le-a văzut în toată cariera sa.

În urma acestui incident, doctorul i-a avertizat pe cei care poartă asemenea instrumente optice „să nu lase lentilele de contact înăuntru peste noapte”.

Și medicul Monica Pop îi avertizează pe cei care folosesc lentile de contact să aibă mare grijă.

„Probabil nu știu cei ce doresc să poarte lentile de contact (de multe ori total exagerat) ce riscuri de complicații grave pot apărea (pînă la pierderea vederii sau chiar a globului ocular ca entitate anatomica necesitând protezare estetică) dacă folosesc lentile achiziționate de oriunde, fără CERTIFICATE DE GARANȚIE și PERIOADĂ de VALABILITATE înscrisă. Atenție, sunt și firme PIRAT, fără autorizație (din păcate și fără scrupule, nu le pasă dacă fac rău! Și fac), pe care le interesează doar ASPECTUL COMERCIAL, nu și suferințele grave pe care le pot provocă pacienților!
În plus, înainte de prescrierea lentilelor de contact, oftalmologul (și în nici un caz optometristul sau altcineva), trebuie să facă un examen minuțios, complet și teste specifice (de ochi uscat etc.) și o anamneză corectă, pentru a aprecia dacă ochiul respectiv se pretează și poate suporta purtarea de lentile de contact.

Mai trebuie să se știe că pentru un purtător de lentile de contact, cel mai mic simptom (jenă, lăcrimare, durere etc.) trebuie să-l determine să scoată imediat lentila și să meargă urgent la o cameră de gardă de specialitate (la noi sau la Spitalul Universitar unde există serviciu de oftalmologie de urgență permanent, cu medici de gardă ca și la noi, sau la orice serviciu de oftalmologie apropiat, pentru pacienții din provincie)!

Atenție și la igiena locală (ochi, mâini), e deosebit de importantă și la contactul cu pacienți cu conjunctivite (ochi roșii, secreții conjunctivale etc.).

Pentru prescripție programați-vă doar la medici serioși și bine pregătiți (eventual cu supraspecializare în contactologie), pentru care nu latura materială, ci sănătatea pacientului, primează! SE ȘTIU, în general! Îmi pare rău că mai sunt și medici altfel, din păcate, ca în toate meseriile! Doar că, la noi, miza e mult mai importantă!

Deci, ATENȚIE :

-DACĂ SUNT cu adevărat NECESARE lentilele de contact și dacă structura ochilor dumneavoastră PERMITE folosirea lor

-CINE, CUM și pentru ce le prescrie

-DE UNDE LE CUMPĂRAȚI

-CUM LE FOLOSIȚI”, a spus Monica Pop

Citește și REZIDENŢIAT 2022. S-au schimbat regulile pe ultima sută de metri, scandal uriaş. Preşedintele Colegiului Medicilor, semnal de alarmă