HALUCINANT. Primăriile cumpără utilaje de deszăpezire după trecerea viscolului

Situaţie halucinantă în România. Primăriile din zonele afectate de viscol au vrut să-şi cumpere utilaje de deszăpezire în timpul codului roşu. Iarna i-a luat total pe nepregătite pe edilii din mai multe judeţe, care au dat drumul licitaţiilor când a venit viscolul.

14 feb. 2014, 09:33
HALUCINANT. Primăriile cumpără utilaje de deszăpezire după trecerea viscolului

În cel puţin 12 comune din judeţele Galaţi, Olt şi Constanţa, începând cu jumătatea lunii decembrie a anului 2014 şi până la începutul lunii februarie 2014, au fost organizate licitaţii pentru achiziţionarea unor utilaje de deszăpezire, informează România TV.

Practic, licitaţiile au demarat odată cu apariţia avertizărilor meteo de vreme severă. Astfel, primarii nu au primit nici până în ziua de azi utilajele. Primarii s-au trezit că au nevoie de utilaje de deszăpezire exact când afară începea viscolul.

Sunt cazuri, precum comuna Fălcoiu, din judeţul Olt, unde un muncitor a murit după ce a încercat să deszăpezească un drum. Aici, licitaţia a fost pornită abia după ce s-a întâmplat tragedia .Într-o altă comună din Galaţi un autocar a rămas înzăpezit mai bine de 24 de ore, moment în care primarul a considerat că este timpul să cumpere măcar un utilaj de deszăpezire.

Într-o comună din Constanţa nu s-a mai organizat licitaţia, pentru că primăria s-a închis din cauza Codului Roşu de viscol.