Halucinant! Un meci de fotbal internaţional a fost oprit la pauză, după ce un selecţioner a fost depistat pozitiv cu coronavirus

Meciul amical dintre selecţionatele Under-19 ale Angliei şi Scoţiei a fost oprit la pauză, joi, la centrul naţional de fotbal St George's Park, după ce antrenorul scoţienilor a fost testat pozitiv la Covid-19, a anunţat Federaţia scoţiană.

09 oct. 2020, 05:40
Halucinant! Un meci de fotbal internaţional a fost oprit la pauză, după ce un selecţioner a fost depistat pozitiv cu coronavirus

Anglia conducea cu 3-1 în acest joc, disputat la centrul său de pregătire, în momentul în care partida a fost oprită „din precauţie”, după aflarea veştii privind infectarea lui Billy Stark, antrenorul tinerilor scoţieni.

În urma acestui test pozitiv, un alt meci amical prevăzut duminică între cele două ţări a fost amânat. „Billy se va întoarce la el acasă acum şi va intra în izolare pentru zece zile„, a precizat Federaţia scoţiană de fotbal într-un comunicat.

Citeşte şi Diego Maradona, testat pentru COVID. Fostul star al Argentinei face parte din grupa de RISC MAXIM

Restul grupului de jucători şi membri ai staff-ului tehnic va intra de asemenea în izolare „din precauţie” timp de 14 zile, în timp ce autorităţile scoţiene urmează să stabilească dacă există contacte în legătură cu Billy Stark, a adăugat federaţia.

Echipa de seniori a Angliei nu este afectată de incident, deoarece are cartierul general la Pennyhill Park din Surrey, în sud-vestul Londrei, unde pregăteşte cele trei meciuri internaţionale din această perioadă, primul dintre ele câştigat cu 3-0 în faţa Ţării Galilor, joi seara pe stadionul Wembley.

Scoţia a învins la rândul ei, cu 5-3 la loviturile de departajare, selecţionata Israelului, joi la Glasgow, într-un meci din play-off-ul EURO 2022, în care scoţienii nu au putut conta pe trei jucători testaţi pozitiv la Covid-19.