Handbal: CSM Bucureşti a câştigat în ultima secundă la Esbjerg, în Liga Campionilor

CSM Bucureşti a învins în deplasare echipa daneză Team Esbjerg, cu scorul de 30-29 (17-15), duminică, La Esbjerg, în Grupa A a Ligii Campionilor la handbal feminin.

20 sept. 2020, 14:08
Handbal: CSM Bucureşti a câştigat în ultima secundă la Esbjerg, în Liga Campionilor

CSMB a smuls victoria, a doua în tot atâtea partide susţinute în competiţie, printr-un gol marcat în ultima secundă de Cristina Neagu.

Primele zece minute ale partidei au fost echilibrate (6-6), după care ”tigroaicele” s-au desprins la 16-10 (24). Danezele au recuperat din ecart în finalul reprizei, astfel că la pauză, CSM Bucureşti conducea cu 17-15.

Esbjerg a restabilit egalitatea în debutul reprizei secunde, 18-18 (36), iar apoi a condus o singură dată, cu 22-21 (46), în rest gazdele au fost echipa în cursă de urmărire, chiar dacă formaţia bucureşteană nu a avut un avans mai mare de un gol pe tabelă. Finalul, cu mai multă atenţie şi o doză de şansă, a înclinat balanţa în folosul echipei antrenate de Adrian Vasile.

Cristina Neagu a fost din nou cea mai bună jucătoare a CSM-ului, cu 10 goluri. Au mai înscris Siraba Dembele Pavlovic 5 goluri, Crina Pintea 4, Elizabeth Omoregie 4, Barbara Lazovic 3, Carmen Martin 2, Gabriela Perianu 1, Laura Moisă 1.

Pentru Esbjerg au punctat Sonja Frey 7 goluri, Sanna Charlotte Solberg 6, Mette Tranborg 5, Vilde Mortensen Ingstad 4, Kristine Breistoel 3, Marit Malm Frafjord 1, Marit Roesberg Jacobsen 1, Anette Jensen 1, Kaja Kamp Nielsen 1.

A arbitrat olandezii Ruud şi Paul Geraets, iar delegat EHF a fost danezul Jan Kampman.

Tot duminică, în Grupa A, Metz Handball a dispus de SG BBM Bietigheim cu 36-27. Sâmbătă, Rostov pe Don a remizat acasă cu RK Krim Mercator Ljubljana, 23-23. Partida Vipers Kristiansand – FTC-Rail Cargo Hungaria a fost amânată din cauza unor cazuri de coronavirus în echipa maghiară.

CSM Bucureşti, singura formaţie cu 4 puncte în clasamentul grupei, va juca următorul meci pe teren propriu cu Rostov pe Don, în data de 27 septembrie, pe teren propriu.