HANDBAL FEMININ. România a învins Portugalia şi va fi cap de serie la tragerea la sorţi pentru EURO 2018

Echipa națională a României de handbal feminin s-a calificat la Campionatul European din acest an de pe primul loc, după ce a învins, duminică, și Portugalia, scor 32-28.

03 iun. 2018, 18:15
HANDBAL FEMININ. România a învins Portugalia şi va fi cap de serie la tragerea la sorţi pentru EURO 2018

România a sărbătorit, la Buzău, a 12-a prezență la un turneu final continental. ”Tricolorele” au încheiat grupa cu un succes facil în fața Portugaliei.

În fața „cenușăresei” grupei, România a jucat azi la Buzău fără două dintre piesele importante, Neagu și Dumanska, lăsate în afara lotului de Ambros Martin. Ibericul a vrut să testeze și alte jucătoare, care abia acum fac cunoștință cu prima reprezentativă.

Așa au apărut pe teren Adespii, Țicu, Rațiu, Băcăoanu, Vișan, Pristavița, Florică, toate cu sub 10 selecții în echipa națională. Și startul a fost unul lansat. 6-1, apoi 9-2 pentru „roșii” care au arătat multă dtereminare și dorință. Cu trecerea timpului însă, ritmul nu a mai fost același, și Portugalia nu a avut nevoie de prea multe invitații de a reveni în joc.

Ca înainte de vacanță, speriate parcă și de accidentarea Andreei Adespii, fetele nu au mai pus prea mult osul în apărare. S-a jucat cu garda jos, totul pe faza de atac. S-a înscris rapid în ambele porții, deși problema învingătoarei nu s-a pus în nici un moment.

România a avut mereu avans de cel puțin 6 lungimi. Portugalia a jucat curajus, antrenorul Artur Rodrigues a ales să joace fără portar, dorind ca și lusitanele sale să facă parte din spectacol. Portugalia a pus probleme în atac, dar și a încasat 5 goluri din jumătatea adversă! Asta până în ultimele 10 minute când motoarele abia au mai turat.

S-a terminat 32-28, a cincea victorie în grupă pentru România, una care asigură calificarea la turneul final din Franța de pe primul loc.

„Încheiem o campanie foarte grea, cu o grupă dificilă. Sunt foarte mulțumit pentru că am terminat pe primul loc o grupă din care a făcut parte și campioana olimpică Rusia. Vine acum o binemeritată vacanță și apoi ne gândim la viitor. Vom afla grupa la Europene și vom putea face alte discuții”, a spus Ambros Martin, selecţionerul României.