Handbalistele s-au întors acasă după ce au luat BRONZUL la MONDIALE. Primele DECLARAŢII

Handbalistele s-au întors acasă de la CM din Danemarca, în noaptea de luni spre marţi, fiind aşteptate de aproximativ 30 de fani la Otopeni. România a cucerit medaliile de bronz, după 31-22 cu Polonia în finala mică.

22 dec. 2015, 07:10
Handbalistele s-au întors acasă după ce au luat BRONZUL la MONDIALE. Primele DECLARAŢII

Delegaţia României, fără antrenorul Tomas Ryde, plecat direct în Suedia, a ajuns luni noapte la Bucureşti, fiind aşteptată la salonul oficial al Aeroportului Henri Coandă de ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, secretarul de stat în MTS, Carmen Tocală, şi de preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu.

România a câştigat, duminică, la Herning, medalia de bronz a Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a învins reprezentativa Poloniei, în finala mică, cu scorul de 31-22 (15-8).

Cristina Neagu, cea a mai bună jucătoare de la Campionatul Mondial şi golgheterul competiţiei a declarat că medalia de bronz reprezintă cel mai frumos cadou de Crăciun, atât pentru sportive, cât şi pentru fani.

„Cred că e o performanţă importantă pentru handbalul românesc, e o performanţă uriaşă şi trebuie să ne bucurăm de acest moment. La ultimul meci cred că s-a văzut că e o singură echipă pe teren România. Am câştigat la o diferenţă foarte mare, fără emoţii. A fost cel mai frumos cadou pentru noi şi pentru toţi românii care urmăresc handbalul, cred că am reuşit să-i facem fericiţi. Îmi doresc să fiu fericită şi în 2016 să repet performanţele de anul acesta. Cel mai greu moment a fost după cele trei înfrângeri din grupă, dar am reuşit să ne montăm foarte bine împotriva Braziliei şi de acolo faţa echipei României s-a schimbat la acest Campionat Mondial, cu o săptămână total diferită faţă de prima şi ne-am întors cu medalia la gât. Suntem mulţumite, performanţele sunt atât de rare în ultimii ani încât nu poţi să nu fii mulţumit când te întorci cu medalia”, a declarat Cristina Neagu.

Elisabeta Lipă, ministrul Tineretului şi Sportului, a declarat că speră ca jucătoarele din naţionala de handbal a României să devină campioană olimpică.

„Le felicit pentru dăruire, determinare, pentru modul cum au luptat până în ultimul minut. Acea competiţie de calificare pentru Jocurile Olimpice va fi ca un meci România – Polonia. Succes, un an nou cât mai bun, profitaţi de vacanţa asta, şi să vă întoarceţi sănătoase, hotărâte şi să dea Dumnezeu să vă văd campioane olimpice pentru că meritaţi şi aţi arătat că puteţi”, a declarat Elisabeta Lipă.