Hannibal Lecter, doctorul CANIBAL din filmul „Tăcerea mieilor”, inspirat dintr-o poveste reală

Thomas Harris, scriitorul nuvelei Tăcerea Mieilor, s-a destăinut la vârsta de 73 de ani, declarând că a fost inspirat de un caz real în momentul în care a scris cartea. Astfel, el spune că l-a întâlnit pe adevăratul doctor criminal într-o închisoare din Mexic.

28 iul. 2013, 13:08
Hannibal Lecter, doctorul CANIBAL din filmul „Tăcerea mieilor”, inspirat dintr-o poveste reală

La peste 12 ani de la apariţia celui mai cunoscut thriller din toate timpurile, „Tăcere Mieilor”, scriitorul cărţii care a inspirat pelicula se destăinuie, Potrivit The Sun, Thomas Harris, autorul nuvelei, era doar un reporter de 23 de ani în momentul în care a întîlnit doctorul sinistru într-o închisoare din Mexic.

Citeşte şi Criminalul din Denver, redus la „Tăcerea mieilor” pentru că-i scuipa încontinuu pe poliţişti

Bărbatul cunoscut sub numele flas de Doctor Salazar, era închis pe viaţă, după ce a omorât o victimă şi a ciopârţit-o, punând-o ulterior în cutii mici. Autorul l-a descris drept un „un bărbat mic cu un păr roşu-aprins, care avea o anumită eleganţă„. Ulterior, scriitorul a organizat un interviu cu Dykes Askew Simmons, un cetăţean american condamnat la moarte, după ce a ucis trei tineri.

Într-un final, el s-a întors la Salazar, care îi salvase viaţa lui Simmons după ce un gardian l-a împuşcat în timpul unei tentative de evadare. Cu toate acestea, doctorul s-a destăinuit într-un final, arătându-şi partea întunecată, după ce a început să vorbească despre faţa desfigurată a lui Simmons şi cât de atractive erau victimele omorâte de el. Interviurile l-au inspirat pe Thomas Harris să îl creeze pe Hannibal Lecter. Mai mult, el a adăugat că Salazar a fost eliberat după 20 de ani pentru bună purtare, iar doctorul a ajuns să ajute oamenii săraci şi bătrâni.

Citeşte şi Tatăl actriţei Jodie Foster este acuzat de înşelătorie

Pentru mulţi ani am încercat să scriu o nuvelă. Detectivii mei trebuiau să vorbească cu cineva care înţelege perfect o minte criminală„, a povestit Harris.