Hans Klemm, despre achiziţia de rachete Patriot: Sperăm la o înţelegere până la sfârşitul anului. Ce a spus ministrul Apărării

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat marţi că speră ca până la sfârşitul anului SUA şi România să ajungă la înţelegere privind achiziţionarea de rachete Patriot.

02 mai 2017, 09:51
Hans Klemm, despre achiziţia de rachete Patriot: Sperăm la o înţelegere până la sfârşitul anului. Ce a spus ministrul Apărării

„Sperăm că până la sfârşitul anului 2017 să ajungem la o înţelegere în privinţa achiziţiei de rachete Patriot de către România. Este o veste bună”, a declarat marţi Hans Klemm, în cadrul unui eveniment la Biblioteca Naţională.

România are în plan achiziţionarea de rachete Patriot, a anunţat luna trecută şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, care a subliniat că ”sistemul Patriot se încadrează în sistemul integrat multi-level de apărare antiaerieană a spaţiului aerian al României”.

Patriot este un sistem de apărare avansat, de tip sol-aer, care poate fi folosit în cazul unui atac cu avioane ori cu rachete balistice şi de croazieră, scrie News.ro.

Ministrul Apărării Gabriel Leş a declarat, la TVR, că Patriot este una dintre soluţiile pe care autorităţile române la au în vedere, neexistând o decizie finală în acest sens.

Citeşte şi: Gabriel Leş, despre înzestrarea Armatei: Rachetele Patriot, una dintre posibilele soluţii. Nu avem încă luată o decizie

„Patriot este una dintre posibilele soluţii pe care le avem în vedere. Este un sistem foarte bun, un sistem încercat în luptă. Şi un sistem care, din estimările noastre actuale, are un preţ echilibrat. Aş vrea să specific de la bun început. Am discutat până acum şi vom discuta de apărare antiaeriană cu nişte cerinţe operaţionale care să răspundă cerinţelor categoriilor de forţă. Nu avem încă, în acest moment, o decizie luată în acest sens. Toţi spcialiştii şi tehnicienii din cadrul MApN vor fi cei care vor spune că acest sistem sau alt sistem răspunde cerinţelor operaţionale stabilite de către categoriile de forţă. La momentul în care vom avea o soluţie, vă promit că o să venim şi o să o anunţăm public”, a afirmat Leş.

Citeşte şi: România vrea să cumpere rachete americane Patriot. Ce este şi cât costă sistemul defensiv american

România intenționează să cumpere rachete americane Patriot, a anunțat  şeful Statului Major, generalul Nicolae Ciucă. Ministerul Apărării Naţionale a trimis deja o cerere către guvernul SUA în care îşi exprimă disponibilitatea de a cumpăra rachete de tip Patriot, urmând ca procedurile de achiziţie să fie demarate anul acesta.