Haos în sectorul 3 al Capitalei! 159 de blocuri rămân fără apă caldă timp de 5 zile

Furnizarea apei calde pentru 18 puncte termice, care alimentează un număr de 159 de blocuri din sectorul 3 al Capitalei, va fi oprită timp de 5 zile.

20 aug. 2021, 16:49
Haos în sectorul 3 al Capitalei! 159 de blocuri rămân fără apă caldă timp de 5 zile

Furnizarea apei calde pentru 18 puncte termice, responsabile pentru alimentarea a 159 de blocuri din sectorul 3 al Capitalei din cauza unor lucrări de înlocuire a unor vane  și conducte de termoficare pe Magistrala 2 Sud.

Compania municipală Termoenergetica București (CMTEB) a anunțat vineri, că de la data de 23 august 2021 se vor desfășura lucrări reabilitare a Magistralei 2 Sud din Sectorul 3 al Capitalei.

Din acest motiv, 159 de blocuri vor rămâne fără apă caldă până vineri, 27 august 2021, la ora 22.00.

„Lucrările, esențiale pentru funcționarea sistemului de termoficare în sezonul viitor de încălzire, vor fi efectuate în zona intersecției dintre Șoseaua Mihai Bravu și Calea Dudești, precum și a intersecției dintre Bulevardul Basarabia și Șoseaua Mihai Bravu”, transmite CMTEB într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, lucrarea este una complexă, fiind deosebit de importantă pentru îmbunătățirea furnizării agentului termic în zona Calea Cășărașilor din Sectorul 3 precum și în cartierele Colentina și Pantelimon din Sectorul 2.

De asemenea, lucrarea este vitală pentru procesul de modernizare a nodurilor termice, relatează Observator.

Aproape 600 de imobile din Bucureşti au rămas fără apă caldă ca urmare a avariilor

600 de imobile din Bucureşti au rămas fără apă caldă în condiţiile în care în capitală se înregistrează zilele acestea temperaturi caniculare.

Astfel, în Sectorul 1, ca urmare a unei avarii la reţeaua primară, au rămas fără apă caldă blocuri din zonele Bd. Bucureştii Noi, Cal. Griviţei.

În Sectorul 2, o avarie la reţeaua primară afectează zona Colentina-Fundeni-Petricani.

În Sectorul 3 apa caldă este oprită în zona Bulevardului 1 Decembrie, dar sunt afectate şi alte blocuri, ca urmare a unor avarii la reţele secundare de pe str. Baraj Lotru, str. Foişorului. Se efectuează de asemenea lucrări la puncte termice şi module termice pe str. Baraj Iezer, str. Lucreţiu Pătrăşcanu, str. Liviu Rebreanu.

În Sectorul 4, avarii la reţeaua secundară sau lucrări efectuate la punctele termice au dus la sistarea furnizării apei calde pentru imobile din zonele str. Melineşti, str. Tulnici, B-dul Gheorghe Şincai.

În Sectorul 5 se realizează lucrări pentru remedierea unei avarii produse la o conductă din circuitul primar, pe str. Mihail Sebastian, anunţă Agerpres.

În Sectorul 6, s-a produs o avarie la reţeaua primară pe str. Valea Ialomiţei, dar sunt afectate şi blocuri de pe str. Preciziei, Bd. Iuliu Maniu sau str. Valea Cascadelor, ca urmare a manevrelor pentru depistarea de avarii din reţeaua primară.