Haos în Spania, la Malaga. Mii de oameni s-au panicat, crezând că sunt victimele unui atentat VIDEO

Cel puţin doi oameni au fost răniţi într-o busculadă care s-a produs la Malaga, în sudul Spaniei, după ce miile de oameni care au luat parte la un festival de Paşte s-au speriat că a avut loc un atentat.

11 apr. 2017, 18:14
Haos în Spania, la Malaga. Mii de oameni s-au panicat, crezând că sunt victimele unui atentat VIDEO

O femeie s-a tăiat la picior într-un gard, iar un bărbat a fost lovit puternic în gard. Busculada avut loc la ora locală 02.10 (03.10 ora României). Zvonul că a avut loc un atac terorist în mulţime a pornit de la o bătaie între mai mulţi participanţi la festival. Când cei din jur au văzut oameni întinşi pe jos, au crezut că au fost victime ale unui atentat similar cu cel de la Nisa, de anul trecut, când un camion a intrat în mulţimea strânsă să vadă artificiile de Ziua Bastiliei.

La început a fost o luptă între doi sau trei tineri, dar în câteva secunde au început să li se alăture tot mai mulţi oameni, ceea ce a creat panică ce s-a răspândit rapid. La început a fost totul foarte repede, nici nu ne dădeam seama ce se întâmplă„, a povestit un martor, Daniel Lopez.

Pe măsură ce panica a cuprins mulţimea, oamenii au încercat să fugă, inclusiv cei care luau parte la o procesiune religioasă. Organizatorii evenimentului au încercat să restabilească ordinea, dar a durat 20 de minute până când au reuşit.

Un ofiţer de poliţie aflat la faţa locului a subliniat că situaţia ar fi putut fi mult mai gravă. „Dacă s-ar fi întâmplat când erau şi mai mulţi oameni pe stradă, consecinţele ar fi fost mult mai gravă„, a explicat el.