Haos în traficul din București. S-au montat stâlpi în jurul Fântânii Miorița (FOTO) | EXCLUSIV

Montarea unor stâlpi într-o zonă cu trafic intens din București a provocat confuzie în rândul șoferilor, în prima săptămână de după Paște. Lucrările s-au desfășurat în zona Fântânii Miorița, de pe Șoseaua București - Ploiești, aproape de Casa Presei, Parcul Herăstrău și zona Băneasa.

05 mai 2022, 15:22

În cursul zilelor de miercuri, respectiv joi, 4-5 mai, s-au format ambuteiaje pe Șoseaua București – Ploiești, Bulevardul Ion Ionescu de la Brad și Bulevardul Aerogării, dar și pe arterele secundare. Prin montarea pilonilor în zona fântânii, participanții la trafic nu mai pot întoarce în zona Fântânii Miorița fie către pasaj (n.r. – deci spre centru), fie către nord, zona Băneasa.

Acum șoferii trebuie fie să rămână în ambuteiaje, să întoarcă la intersecțiile semaforizate, fie să caute rute alternative.

„În urma instituirii unor astfel de reglementări de siguranță a traficului rutier pot apărea aglomerări temporare locale, ca urmare a obișnuinței șoferilor cu un anumit traseu, sau ca sugestie a aplicațiilor electronice de navigație.

Din experiență, aceste perturbări locale dispar într-o perioadă de 7-14 zile, pe măsură ce șoferii găsesc rute alternative, iar aplicațiile de navigație se actualizează cu noile reglementări”, a declarat Brigada Rutieră, pentru RomâniaTV.net.

 

Reacția Brigăzii Rutiere, după haosul din nordul Bucureștiului

 

Montarea pilonilor a fost propusă în aprilie, pentru a preîntâmpina eventuale accidente, susține Brigada Rutieră.

„În ședința Comisiei Tehnice de Circulație a municipiului București din data de 28.04.2022, la propunerea Brigăzii Rutiere București, a fost avizată reglementarea rutieră de împiedicare a efectuării virajului de întoarcere pe șos. București-Ploiești, sens spre P-ța Presei, în zona fântânii Miorița, urmare a numeroaselor accidente rutiere, după cum urmează:

– anul 2018 – 3 răniți ușor – neasigurarea la schimbarea direcției de mers

– anul 2019 – 3 răniți ușor – nerespectarea distanței între vehicule

– anul 2021 – 3 răniți ușor – nerespectarea distanței între vehicule

– anul 2022 – o persoană decedată – neasigurarea la schimbarea direcției de mers”, a mai transmis sursa citată pentru RomâniaTV.net.