Haosul din vămi, raiul samsarilor. Românii care se întorc din străinătate sunt jecmăniţi de sute de euro VIDEO

Samsarii profită de aglomeraţia din vămi pentru a cere sume exorbitante oamenilor ca să îi ducă până acasă. Spre exemplu, pentru un drum de 443 km, cât este distanţa de la Nădlac la Sighişoara, preţul cerut ajunge la 300 de euro.

19 mai 2020, 07:39
Haosul din vămi, raiul samsarilor. Românii care se întorc din străinătate sunt jecmăniţi de sute de euro VIDEO

O femeie a venit cu un microbuz din Germania până la graniţa cu România, de acolo neavând cu ce să meargă până acasă. Aşa că şi-a încercat norocul la cei care speculează necazul românilor întorşi din străinătate pe jos, potrivit unul material Digi 24.

Citeşte şi Atac dur la românii care se întorc în ţară: „Vin doar să-i tratăm, fără să contribuie la sistemul Sănătăţii!”

– Cât v-au cerut, ca să vă ducă? – …300 de euro. – Până unde? – Până la Sighişoara!

Astfel de scene s-au tot întâmplat în Vama Nădlac.

Reporterii Digi 24 au discutat cu o altă femeie care şi-a dat seama că a fost păcălită după ce persoana care a adus-o la graniţă i-a promis că după vamă va fi alt microbuz care o va duce acasă. – Tulai, doamne, dar eu ce fac? – Dar ce aţi păţit, doamnă? – Uite, nu am cu ce să mă duc acasă! Nu am transport. – Unde mergeţi? – În Târnăveni, către Mediaş. – Şi cât v-au cerut? – Păi, nu ştiu, că ăştia din Timişoara mi-au cerut 200 de euro. Păi, eu de unde să îi dau atâta?