Harley Davidson a făcut fericiţi 41 de motocilişti români

Iubitorii de Harley Davidson au renunţat sau au amânat momentul cumpărării modelului mult visat, în acest an, întrucât vânzările pe segmentul de lux s-au prăbuşit cu 50%, comparativ cu anul 2008.

28 nov. 2011, 15:06
Harley Davidson a făcut fericiţi 41 de motocilişti români

Faţă de anul trecut vânzările nu au înregistrat fluctuaţii mari. În acest an, în Romînia au fost vândute 41 de motociclete Harley Davidson, cea ce înseamnă vânzări similare cu cele de anul trecut.

„Vânzările din acest an sunt aproximativ la fel ca anul trecut, fără fluctuaţii de menţionat. Până la finalul acestui an probabil că vom mai comercializa 2-3 unităţi”, a declarat pentru RTV.net Marcel Chiva, directorul Harley-Davidson Bucureşti.

Preţurile modelului de lux variază între 7.200 euro şi 32.000 de euro, preţul fiind fără TVA, cele mai căutate fiind modelele de mijloc. „Anul acesta, cel mai bine s-au vândut motocicletele la un plafon de 12.000 euro, dar am vândut şi modele de 35.000 de euro”, spune Marcel Chiva.

Cel mai scump Harley este modelul CVO Ultra Classic Electra Glide. „Acest model beneficiază de accente personalizate şi performanţă care o disting faţă de orice altă motocicletă de pe şosea„, arată importatorul.

„Regele şoselelor”, Harley Davidson beneficiază de vopsea personalizată, de jante ornamentate masive, precum şi de un sistem audio performant. În plus, ceasurile de bord sunt cu inserţie de diamant.

Cumpărătorii de Harley Davidson sunt şi bărbaţi şi femei cu vârste între 25-55 ani, oameni de business, mici întreprinzători, cu venituri peste medie, în general cu studii superioare.

Pentru anul viitor, importatorul Harley Davidson în România prognozează că vânzările vor fi mai mari cu 10%.