Harry Kane crede că Anglia poate câștiga Cupa Mondială din Qatar

Harry Kane afirmă cu tărie că englezii trebuie să aibă încredere că pot câștiga Cupa Mondială din 2022 și crede că forma slabă pe care a traversat-o naționala leilor după încheierea preliminariilor poate să reprezinte un avantaj pentru echipă.

16 nov. 2022, 09:28
Harry Kane crede că Anglia poate câștiga Cupa Mondială din Qatar

După ce a marcat 15 goluri în ultime două partide din preliminarii, Anglia a câștigat ambele partide amicale pe care le-a disputat în martie 2022, însă ulterior nu a reușit să câștige niciunul dintre cele 6 meciuri disputate în Liga Națiunilor și a retrogradat în eșalonul secund al competiției.

Reprezentativa condusă de Gareth Southgate este una dintre principalele favorite ale caselor de pariuri pentru a câștiga turneul din Qatar, având o cotă de 10.5 pentru a ridica prestigiosul trofeu, conform SiteuriPariuri.

Keane și colegii său au ajuns în semifinalele Cupei Mondiale din 2018, și au fost finaliștii Campionatului European care s-a desfășurat anul trecut, însă atacantul care a bifat 75 de selecții la echipa națională crede că Anglia poate câștiga primul trofeu major după o pauză de 56 de ani.

„Trebuie să credem că-l putem câștiga. Mă uit în urmă la Anglia, de acum 10, 15 ani, și ne era frică să spunem că vrem să-l câștigăm. Cred că una dintre marile schimbări pe care le-am făcut în ultimii patru sau cinci ani cu Gareth este să nu ne fie frică să spunem asta.

Uite, mergem la acest turneu pentru a-l câștiga pentru că noi credem că putem. Ar fi greșit să gândești altfel. Ce rost are să mergi la Cupa Mondială și să nu crezi că poți aduce trofeul acasă?

Va fi greu și va trebui să muncim foarte mult, să avem puțin noroc și ca multe lucruri să ne iasă bine pentru a reuși acest lucru, dar cred că este important să nu ne fie teamă să spunem că asta vom face acolo”, a declarat Kane pentru SkySports.

Căpitanul Angliei a subliniat și faptul că forma slabă a echipei în Liga Națiunilor a contribuit la diminuarea așteptărilor din partea presei și a fanilor. Asta înseamnă că jucătorii vor resimți mai puțină presiune, dar și că adversarii lor nu vor fi atât de „speriați” de naționala leilor.

În același timp, Kane a spus că preferă noul format al Cupei Mondiale, în sensul că turneul final are loc la mijlocul sezonului, întrucât jucătorii au mai multe meciuri în picioare și nu vin după o vacanță în care și-au ieșit din ritm.

„Cu siguranță prefer să merg la turneul final având meciuri în picioare și o formă fizică bună. Uneori, după sezon, în vară, ai o pauză și apoi trebuie să te pregătești din nou să joci [n.r. – la Cupa Mondială], deși nu ai jucat multe meciuri în ultima perioadă.

Cred că intrarea imediată în competiție poate ajuta – atâta timp cât o gestionezi bine și te recuperezi bine. Cred că recuperarea este cel mai important lucru pentru orice jucător în această perioadă.

Poți încerca să te antrenezi cât de mult poți, dar concluzia este că trebuie să fii pregătit și să ai toată energia disponibilă pentru meci, iar eu asta încerc să fac,” a adăugat Kane.