HARTA ADMITERE LA LICEU 2018. Încep înscrierile la liceu. Cum să completeazi fişa de admitere la liceu

Admiterea la liceu pentru anul școlar 2018-2019 începe mâine, când se dă startul înscrierilor. Elevii care au terminat gimnaziul trebuie ca, împreună cu părinții și ajutați de diriginţii de la clasa a VIII-a, să completeze opţiunile în fişele de înscriere la liceu, în perioada 29 iunie - 3 iulie. Intră la clasa dorită elevul cu media de admitere la liceu cea mai mare. Înscrierea în clasa a IX-a se face fără examen, pe baza mediei de admitere. Media de admitere la liceu este formată din media obținută la Evaluarea Națională (80%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (20%).

29 iun. 2018, 08:18
HARTA ADMITERE LA LICEU 2018. Încep înscrierile la liceu. Cum să completeazi fişa de admitere la liceu

Ministerul Educației Naționale recomandă „completarea fișei cu un număr suficient de opțiuni, pentru a evita situațiile nedorite”. Instituția precizează că „numărul total de locuri alocat în învățământul liceal de stat este suficient pentru repartizarea tuturor candidaților, condiția esențială fiind exprimarea unor opțiuni realiste”.

Citeşte şi ADMITERE LICEU 2018. Începe înscrierea la liceu. Cum se completează fişele

Cum arată fișa de înscriere la admiterea în liceu 2018

FIŞĂ ADMITERE LA LICEU.

Cum se completează fișa de admitere la liceu – Ghid pentru părinți și elevi

Ministerul Educației a publicat un ghid al admiterii computerizate, pentru a-i ajuta pe părinți și elevi să completeze fișele de admitere la liceu. Iată mai jos sfaturile Ministerului, pentru optimizarea șanselor ca elevul să intre la clasa pe care și-o dorește:

1. Completează pe primele locuri opţiunile pe care le doreşti cel mai mult, chiar dacă nu eşti sigur că media îţi permite să intri la aceste opţiuni. Nu vei fi dezavantajat.

2. Continuă cu opţiuni care ţi-ar plăcea, apoi opţiuni la care nu te-ar deranja să fii repartizat.

3. Încheie cu opţiunile cel mai puţin dorite, dar pe care trebuie să le enumeri pe fişă, pentru siguranţă. Este preferabil să intri la un liceu care nu îţi place, decât să nu intri deloc.

Citeşte şi Admitere liceu 2018. Cum se va desfăşura admiterea de anul acesta la liceele de stat

Mai multe detalii pe hotnews.ro.

DESCARCĂ DE AICI GHIDUL DE ADMITERE COMPUTERIZATĂ LA LICEU 2018