HARTA indicelui de confort termic. Disconfort termic accentuat în toate regiunile ţării

Harta indicelui de confort termic continuă pentru a treia zi consecutiv să indice un aer sufocant în partea de sud şi sud-est a ţării. De asemenea, potrivit unei atenţionări emisă, joi, de meteorologi, valul de caniculă se extinde şi în vestul ţării, lucru ce se reflectă şi în aerul respirat de locuitorii din această parte a României.

23 iun. 2016, 08:44
HARTA indicelui de confort termic. Disconfort termic accentuat în toate regiunile ţării

HARTA indicelui de confort termic de la ora 14:00


Joi, spre deosebire de zilele trecute, harta indicelui de confort termic a început să se înroşească încă de la primele ore ale dimineţii. Astfel că, la ora 11:00, în mare parte din judeţele din sudul şi sud-estul ţării disconfortul termic este accentuat. Acelaşi lucru este valabil şi pentru vestul extrem al României, unde la Sânnicolau Mare, Jimbolia, dar şi la Arad şi Timişoara indicele de confort termic a depăşit pragul critic de 80 de unităţi.

În estul ţării, la Adjud, indicele de confort termic a atins pragul critic de 84 de unităţi, aerul fiind de-a dreptul irespirabil.

Nici bucureştenii nu respiră un aer tocmai plăcut, la Filaret înregistrându-se un indice termic de 83 de unităţi încă de la ora 11:00.