Harta proprietăţilor imobiliare ale oligarhilor ruşi, în Marea Britanie. Cum va fi afectată viaţa în Regatul Unit de sancţiuni împotriva acestora

Daily Mail a publicat o „hartă” a activelor imobiliare și financiare ale oligarhilor ruși din Marea Britanie. Potrivit publicației, acești oligarhi vor cădea sub incidenţa sancțiunilor pe care Marea Britanie vrea să le impună împotriva afacerilor rusești.

01 feb. 2022, 19:04
Harta proprietăţilor imobiliare ale oligarhilor ruşi, în Marea Britanie. Cum va fi afectată viaţa în Regatul Unit de sancţiuni împotriva acestora

„Omul de afaceri Alisher Usmanov locuiește la Londra, unde este listat gigantul său rus de telecomunicații MegaFon. Locuinţa sa principală este Beechwood House, din nordul Londrei. De asemenea, deține Sutton Place, un conac în stil Tudor, ambele proprietăți fiind evaluate la 100 de milioane de lire sterline”, scrie Daily Mail, care ilustrează textul cu harta proprităţilor. Rusul de origine uzbecă Alisher Usmanov este clasat de revista Forbes drept al treilea cel mai important oligarh din Rusia, cu o avere netă estimată la 11,4 miliarde de lire sterline. Timp de mai bine de 10 ani, Usmanov a deținut 30% din Arsenal, dar recent şi-a vândut partea miliardarului american Stan Kroenke. Chiar şi aşa, compania sa, USM, are legături cu Everton, unde președintele USM, Farhad Moshiri, este proprietar.

Odinioară cel mai bogat om al Rusiei, magnatul petrolului Oleg Deripaska a devenit cunoscut în Marea Britanie când l-a găzduit pe marele laburist Lord Mandelson pe iahtul său din Corfu. Deține o casă în Belgrave Square şi, de asemenea, deține o locuinţă şi în New York„, scrie Daily Mail.

Citeşte şi Ucraina pune UE cu spatele la zid. Kievul doreşte să audă data exactă când va adera la Uniunea Europeană

Potrivit publicației britanice, oligarhul rus Mihail Fridman deține și imobile în Regatul Unit. El deține o proprietate în valoare de 65 de milioane de lire sterline, Athlone House, în nordul Londrei. Fostul prim-viceprim-ministru al Rusiei Igor Shuvalov deține şi el o casă în Londra, în valoare de 11,4 milioane de lire sterline.

În plus, se estimează că aproximativ 2.000 de copii ruși sunt trimiși la cele mai scumpe și exclusiviste școli private din Marea Britanie în fiecare an, costurile totale ridicându-se la cel puțin 60 de milioane de lire sterline.

Citeşte şi Ministrul britanic al Apărării: Invazia Rusiei în Ucraina va crește fluxul de migranți şi preţurile la combustibil şi alimente