HARTA TRECERILOR DE PIETONI PERICULOASE din Bucureşti. Vezi ce zone să eviţi

Într-un oraş extrem de aglomerat precum Bucureştiul, chiar şi simpla acţiune de a traversa strada poate să-l pună pe pieton în pericol. În Bucureşti, există unele treceri de pietoni pe care unii dintre noi traversează zilnic şi care sunt adevărate pericole publice. Vezi mai jos o hartă interactivă a "zebrelor" care au făcut cele mai multe victime în Capitală.

20 nov. 2013, 11:00
HARTA TRECERILOR DE PIETONI PERICULOASE din Bucureşti. Vezi ce zone să eviţi

Conform analizei accidentelor petrecute pe trecerile de pietoni în Bucureşti, în anul 2013, cele mai periculoase două astfel de puncte se află în cartierul Drumul Taberei, în intersecţia Bulevardul Timişoara – Strada Romancierilor şi în zona Tricodava, acolo unde se întâlnesc străzile Braşov şi 1 Mai, potrivit automarket.ro. Dacă aici au avut loc câte cinci accidente soldate cu câte şase răniţi, nici intersecţiile strada Luică-strada Reşiţa şi Calea Dorobanţi-strada Washington nu stau foarte bine, aici având loc accidente în urma cărora au fost rănite 5, respectiv 4 persoane.

Consultă harta celor mai periculoase treceri de pietoni din Capitală AICI

În Capitală au avut loc, în medie, 10 accidente rutiere în fiecare zi în cursul anului 2012, acestea soldându-se cu 80 de morţi, 945 de răniţi şi cu alte 3.388 de persoane rănite uşor. Doar traversarea neregulamentară a adunat 333 dintre accidentele grave, în timp ce neacordarea priorităţii de trecere pietonilor a stat la baza altor 171 de accidente.

CITEŞTE ŞI: Tupeu incredibil la volan. Un şofer beat a lovit trei persoane pe o trecere de pietoni