Hârtia igienică înmuiată în oțet are efecte miraculoase. Ce se întâmplă dacă o arunci în vasul de toaletă

Aruncă o hârtie igienică înmuiată în oțet în vasul de toaletă, iar asta va rezolva definitiv o problemă.

26 feb. 2023, 11:47
Hârtia igienică înmuiată în oțet are efecte miraculoase. Ce se întâmplă dacă o arunci în vasul de toaletă
Cum cureți rapid vasul de toaletă

Vasul de toaletă, oricât de des ar fi curățat, se poate murdări rapid din cauza calcarului și a altor minerale din apă, care pun o presiune constantă asupra wc-ului. Acest truc simplu poate rezolva această problemă.

Baia este cel mai sensibil loc din casă atunci când vine vorba de curățenie, fiind un loc proprice pentru înmulțirea germenilor și a bacteriilor. Pe lângă aspectul inestetic, acesta poate provoca și mirosuri neplăcute.

Există opțiuni pentru prevenirea îngălbenirii și acumulării de calcar. Pot fi foloiste filtre de apă sau tablete speciale pentru toaletă. Există și remedii mai simple pentru a curăța vasul de toaletă, care pot fi făcute în casă.

Citește și: Telefoanele mobile, pline de bacterii, inclusiv de streptococi. Este mai contaminat ca vasul de toaletă!

Cum cureți vasul de toaletă

Amestecați oțet cu sare și bicarbonat de sodiu cu care puteți șterge petele de calcar. Acest produs dezinfrctează și albește suprafețe murdare, iar mirosurile urâte vor dispărea.

Un pahar de oțet la o temepratură de 40 de grade în care se dizolvă o linguriță de sare și puțin bicarbonat, turnat în vasul de toaletă face minuni. Cu un burete înmuiat în această soluție frecați zonele cele mai murdare și lăsați să acționeze peste noapte. A doua zi clătiți vasul cu apă curată.

Anumiți acizi sunt perfecți pentru dizolvarea depunerilor de calcar. Așadar, oțetul alb sau acidul citric sunt numai bune pentru asta.

Citește și: Ce se întâmplă dacă torni oțet în chiuveta de la baie. Rezultatul o să te uimească

O rolă de hârtie igienică înmuiată în oțet se pune pe cele mai murdare zone, se lasă să acționeze timp de câteva ore, apoi se clătește cu apă curată.

Pune două linguri de acid citric în rezervorul și în interiorul vasului de toaletă. Se lasă să acționeze timp de 4 ore și se freacă bine întreaga zonă cu o perie. Toaleta va arăta ca nouă.