Harvard, cea mai bună universitate din lume

Universitatea Harvard a detronat Caltech Institute of Technology anul acesta, în topul Times Higher Education. Statele Unite continuă să domine celebrul top internaţional de universităţi, în care România nu figurează deloc. În top se numără primele 500 de universităţi din lume, clasificate după criteriile predare, cercetare, transfer de cunoştinţe şi perspectivă internaţională.

16 sept. 2015, 09:40
Harvard, cea mai bună universitate din lume

Universitatea Harvard a trecut de pe locul doi pe poziţia fruntaşă a topului Times Higher Education din 2015, iar pe locul doi anul acesta este Universitatea Stanford, care a urcat cu două poziţii faţă de anul trecut.

De asemenea, Massachusetts Institute of Technology (MIT) a urcat de pe locul şase pe locul trei, fiind anul acesta cea mai bună universitate tehnologică din lume.

Berkely din California a urcat de pe locul opt pe locul patru, în timp ce Cambridge a rămas neclintită tot pe locul cinci.

Caltech a coborât de pe primul loc pe locul şapte anul acesta, iar Imperial College London, Yale şi Princeton au dispărut din top 10 fiind înlocuite de Columbia, University of Chicago şi Oxford.

Vezi şi: Universitatea Oxford va fi condusă de o femeie pentru prima dată de la înfiinţare FOTO

Per total, Statele Unite domină topul cu 51 de universităţi pe primele 100 de locuri, în timp ce Marea Britanie are doar 9 universităţi în top, dintre care Universitatea Warwick şi face debutul anul acesta în top 100 Times Higher Education, fiind pe locul 92. Potrivit adevarul.ro, între timp, alte universităţi britanice au scăzut în top, cum ar fi Imperial College London, care a coborât de pe locul 9 tocmai pe locul 23 anul acesta.

Competiţia vine din partea universităţilor germane şi a celor din China, apreciază directorul general al Grupului Russell, Wendy Piatt. China are 32 de universităţi în top 500, la fel de multe ca anul trecut, dar acestea încep să urce în listă. Şapte dintre ele se află deja în top 200, faţă de şase câte au fost anul trecut.

Între timp, performanţele universităţilor japoneze au fost mai mici anul acesta, potrivit Times Higher Education, având doar 18 instituţii de învăţământ superior în top, în loc de 19 câte au fost anul trecut, iar unele dintre cele rămase au coborât pe listă.