Haşotti: O apropiere între PNL şi PDL este exclusă cel puţin până în 2016, dacă nu şi după aceea

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat, luni, la România TV, că liberalii nu sunt interesaţi de o colaborare cu PDL cel puţin până în 2016, atunci când expiră înţelegerea cu PSD, în cadrul USL. De asemenea, Haşotti a spus că în PDL există persoane care nu pot fi agreate de către liberali în cadrul unei alianţe, printre ei aflându-se Cristian Boureanu.

11 mart. 2013, 21:06
Haşotti: O apropiere între PNL şi PDL este exclusă cel puţin până în 2016, dacă nu şi după aceea

„O apropiere între PNL şi PDL este exclusă, spun exclusă cu majuscule, cel puţin până în 2016, dacă nu şi după aceea„, a declarat Haşotti arătând că obstacolele în calea aceste apropieri sunt acordul USL şi prezenţa la Cotroceni a lui Traian Băsescu.

Întrebat dacă vede în PDL drept un partener credibil pentru PNL, Haşotti a răspuns negativ precizând că el s-a opus şi formării Alianţei D.A. „Domni precum Cristian Boureanu şi alţii nu mai pot fi colegi cu noi nici în alianţă, nici în partid. Când PNL a fost lovit în 2005-2006 şi jumătate din PNL a plecat la PD, nici pediştii, nici alţii nu îşi rupeau hainele de pe ei”, a spus Haşotti.

Pe de altă parte, Haşotti s-a arătat nemulţumit de temerile pe care secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, legate de faptul că racolările PNL din PDL ar putea impieta asupra funcţionării USL. „Domnul Stănişoară a venit în PNL, nu discutăm acum dacă este bine sau rău, dar el a criticat PNL cât l-a criticat şi Gabriel Oprea, care este acum în Guvern„, a spus liberalul.

Liviu Dragnea a afirmat, pe 10 martie, că o apropiere a PNL de PDL poate pune probleme în cadrul USL, afirmând că PSD a luat decizia de a nu primi democrat-liberali în rândurile partidului. „Nu aş fi fericit dacă intrările pedeliştilor în PNL se vor înmulţi”, a declarat vicepremierul, duminică seară, la România TV.

„Nu aş fi fericit dacă intrările pedeliştilor în PNL se vor înmulţi. Dacă aceste cazuri se înmulţesc există riscul să avem fisuri în judeţe în cadrul USL. Nu ne permitem să le spunem colegilor noştri pe cine să ia, sau pe cine nu se ia, dar trebuie să fim atenţi. O apropiere a PNL de PDL pune serios sub semnul întrebării funcţionarea USL. Trebuie să ne gândim serios dacă vrem să rupem USL, sau vrem să-l păstrăm. Cred că până la urmă nu vom ajunge acolo. Într-un judeţ unde un lider important PDL a fost ani de zile într-un scandal foarte mare, într-o luptă serioasă şi cu PNL şi cu PSD şi de a doua zi să intre în USL e o problemă şi dacă aceste cazuri se înmulţesc începem să avem probleme în judeţe şi atunci există riscul foarte mare să apară fisuri din judeţe. La Mehedinţi, am vorbit cu d-nul Duicu, care era foarte nervos după ce a intrat dnul Stănişoară”, a declarat Liviu Dragnea.

Vicepremierul a afirmat că Victor Ponta nu a ştiut despre trecerea lui Mihai Stănişoară la liberali.

„Din câte ştiu eu domnul Ponta nu a ştiut de aducerea domnului Stănişoară. Apăruse informaţia pe surse că urmază un transfer la PNL şi ne întrebam despre cine e vorba”, a spus Dragnea, adăugând că PSD nu acceptă veniri din partea democrat-liberalilor: „Dacă am da drumul la racolări din PDL probabil că la congres nu ar mai fi avut participanţi. Deocamdată am luat decizia să nu primim de la PDL”.