HCM Baia Mare, eşec în Liga Campionilor, va avea adversar dificil în sferturi

HCM Baia Mare a fost învinsă de formația maghiară FTC Rail Cargo Hungaria, cu scorul de 21-18 (14-7), sâmbătă, la Budapesta, în ultima etapă din grupele principale ale Ligii Campionilor la handbal feminin.

27 feb. 2016, 20:13
HCM Baia Mare, eşec în Liga Campionilor, va avea adversar dificil în sferturi

Vicecampioana României avea nevoie de un egal cu Ferencvaros pentru a evita locul 4 și totodată o adversară foarte puternică în sferturi, câștigătoarea celeilalte grupe preliminare (Buducnost Podgorica — campioana en titre — sau Vardar Skopje).

HCM câștigase meciul tur cu ”Fradi” (numele de alint al lui Ferencvaros) la o diferență de opt goluri, 32-24, dar a făcut o primă repriză slabă la Budapesta, unguroaicele intrând la pauză cu un avantaj de șapte goluri, 14-7.

După ce Ferencvaros a condus cu 15-7, în debutul reprizei secunde, HCM a revenit în joc și a marcat de trei ori la rând, pentru 15-10 (40). Echipa băimăreană s-a apropiat la trei goluri, 20-17 (54), dar apoi Abbingh a ratat șansa de a micșora ecartul la două goluri și gazdele s-au dus la patru goluri, pentru ca meciul să se încheie cu 21-18.

Eșecul cu Ferencvaros vine după cinci victorii consecutive reușite de HCM în prima grupă principală.

Alexandra Do Nascimento a fost cea mai bună marcatoare a echipei din Baia Mare, cu 9 goluri. Au mai înscris Allison Pineau — 4, Valentina Ardean-Elisei 3, Patricia Vizitiu 1, Gabriela Perianu 1.

Pentru Ferencvaros au înscris Nerea Pena Abaurrea 7 goluri, Szandra Szollosi-Zacsik 5, Luca Szekerczes 4, Zita Szucsanszki 2, Nadina Schatzl 1, Monika Kovacsicz 1, Piroska Pappne Szamoransky 1.

Au arbitrat danezele Karina Christiansen și Line Hesseldal Hansen, iar delegat EHF a fost Edeltraut Berthold (Austria).

Înaintea partidelor de duminică, Thuringer HC — Rostov pe Don și Fleury Loiret Handball — Larvik, în clasament, pe primul loc se află Rostov pe Don, cu 17 puncte, urmată de FTC-Rail Cargo Hungaria, 12 p, Larvik, 10 p, HCM Baia Mare, 10 p, Fleury Loiret Handball, 6 p, Thuringer HC, 1 p.