Helmut Kohl s-a propus ostatic în locul lui Hanns-Martin Schleyer, liderul patronatului german

Publicat: Sâmbătă, 27 Iulie 2013 18:53 // Actualizat: Sâmbătă, 27 Iulie 2013 18:53 // Sursa: RTV.net

Fostul cancelar german Helmut Kohl, care era în 1977 şeful opoziţiei, s-a propus ostatic în schimbul liderului patronatului german Hanns-Martin Schleyer, răpit şi asasinat atunci de Facţiunea Armata Roşie (RAF), a povestit Helmut Schmidt, cancelarul din perioada respectivă, relatează AFP.

"Helmut Kohl a propus în perioada respectivă să fie schimbat ca ostatic", a declarat Helmut Schmidt, într-un interviu încrucişat cu unul dintre fiii lui Hanns-Martin Schleyer, apărut în ediţia de weekend a Süddeutsche Zeitung.

Fostul cancelar german nu consideră gestul celui care îl va înlocui în 1982 "onorabil", ci "nebunesc". Era o "idee absurdă", afirmă Helmut Schmidt.

Simbol al capitalismului german, Hanns-Martin Schleyer a fost răpit la 5 septembrie 1977 la Koln, în vestul ţării. Această răpire, în timpul căreia au fost ucişi trei poliţişti şi şoferul lui Schleyer, era destinată să obţină eliberarea a 11 militanţi ai organizaţiei de extremă stânga, în special a fondatorului său Andreas Baader, informează Mediafax.

"În realitate, decizia mea de a nu face un schimb fusese luată cu mult înainte", i-a povestit Helmut Schmidt fiul lui Hanns-Martin Schleyer, al cărui cadavru a fost găsit în portbagajul unei maşini la Mulhouse, în Franţa, în octombrie 1977.

Fondată în 1970, RAF a ucis aproximativ 30 de persoane între 1971 şi 1991, după care şi-a suspendat "atacurile împotriva oficialilor de rang înalt din economie şi din aparatul de stat" în aprilie 1992.
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8286
RON
04 Apr
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H