7 MAI, ZIUA STELEI. Helmuth Duckadam, DECIZIA-BOMBĂ după finala CCE din 1986

Helmuth Duckadam, portarul care a intrat in Cartea Recordurilor dupa ce a aparat cele patru lovituri de la 11 metri in finala Cupei Campionilor Europeni din 1996, si-a vandut manusile purtate la meciul Steaua-Barcelona pentru doar 3.000 de dolari.

06 mai 2014, 20:50
7 MAI, ZIUA STELEI. Helmuth Duckadam, DECIZIA-BOMBĂ după finala CCE din 1986

Helmuth Duckadam a aparat toate cele patru lovituri executate de Barrcelona, fiind imediat asaltat de fani si de oficiali pentru a obtine din partea lui manusile. Duckadam i-a refuzat insa politicos pe toti. Inclusiv pe Regele Juan Carlos, prezent la finala.

Duckadam avea sa se desparta in cele din urma de faimoasele lui manusi.

„S-a intamplat dupa 1990. Aveam nevoie de bani si a venit cineva din America spunandu-mi ca-mi poate oferi 3.000 de dolari daca accept sa-i vand manusile. Am acceptat si asa manusile mele au ajuns peste Ocean”, a declarat Helmuth Duckadam la 28 de ani de la marele meci din 7 mai 1986, disputat la Sevilla.

Steaua a castigat Cupa campionilor Europeni dupa ce a trecut la penalty-uri de FC Barcelona, scor 2-0. Au marcat Lăcătuş şi Balint, au ratat Majearu si Boloni. Duckadam a apărat in fata lui Alesanco, Pedraza, Alonso si Marcos. Meciul s-a jucat in Spania, la Sevilla.