Hidratare adecvată în funcţie de tipul de ten

În scopul utilizării acelor produse cosmetice care se potrivesc tipului tău de ten este important să-ţi cunoşti pielea şi să le descoperi pe acelea care-i fac bine cu adevărat. În acest sens, află cât mai multe informaţii despre cremele hidratante şi beneficiile acestora şi optează pentru aceea care va reuşi să-i ofere pielii hidratarea mult dorită.

23 feb. 2014, 09:08
Hidratare adecvată în funcţie de tipul de ten

Fie ca este vorba de machiaj sau de o ingrijire de rutina, analizeaza-ti atent tenul, intrucat neglijarea acestui aspect poate crea o serie de probleme iremediabile. Informeaza-te si bucura-te de sfaturile extrem de utile primite, care te vor ajuta sa-ti creezi un ritual zilnic de ingrijire a pielii in deplina concordanta cu tipul tau de ten.

TENUL USCAT

Acest tip de piele si anume tenul uscat, poate fi sensibil la conditiile de deshidratare la care este supus involuntar, dar si la o serie de fenomene meteorologice extreme.
Lipsit de umiditatea adecvata se poate deteriora mai usor decat tenul mixt sau gras, motiv pentru care va trebui sa-i furnizezi elementele nutritive necesare pentru a-i spori rezistenta la soare, vant, poluare si alti factori nocivi.
Dermatologii recomanda utilizarea constanta a unei creme hidratante pe baza de ulei pentru a-i restabili echilibrul si pentru a-i oferi o hidratare corespunzatoare. In momentul in care vei reusi sa-i redai starea de sanatate se recomanda reducerea procesului de hidratare.

Citeşte şi Ce alimente trebuie să consumi ca să scapi de acnee

TENUL GRAS

Tenul gras poate fi o adevarata problema, mai ales in cazul in care nu este tratat cum se cuvine. De aceea respectarea recomandarilor primite de la specialisti, referitor la modul de ingrijire a unui astfel de tip de piele, este esentiala pentru a-i mentine starea de sanatate in limite normale. Exista o serie de produse cosmetice capabile sa-ti regleze productia de sebum. Opteaza pentru cremele hidratante fara ulei, special create pentru tenul gras. Produsele pe baza de apa sunt cele mai des folosite pentru acest tip de piele. Citeste bine eticheta pentru a te informa corect in privinta ingredientelor pe care le are in compozitie, pentru a nu-ti tortura pielea si pentru a-i oferi o stralucire naturala si sanatoasa.

Citeşte mai mult pe lyla.ro

Citeşte şi Sfaturi pentru un ten perfect