Hillary Clinton, afirmaţii CONTROVERSATE: Un musulman ar putea conduce America

Un musulman ar putea conduce Statele Unite? 'Da', susține Hillary Clinton. Întrebarea ar putea deveni un test pentru candidații la alegerile prezidențiale americane: a fi musulman reprezintă un motiv pentru descalificare în cursa pentru Casa Albă? În fața ambiguității anumitor republicani, candidatul democrat Hillary Clinton a răspuns luni 'da' fără echivoc.

22 sept. 2015, 06:56
Hillary Clinton, afirmaţii CONTROVERSATE: Un musulman ar putea conduce America

 ‘Poate fi un musulman președinte al Statelor Unite ale Americii? Într-un cuvânt: Da. Acum, să trecem la altceva’, a scris Hillary Clinton, candidat la învestitura democrată, pe Twitter, adăugând un extras din articolul patru din Constituție, care prevede că nicio ‘credință religioasă’ nu este necesară pentru exercitarea unui mandat.

Democrata a reacționat după ce un candidat republican, chirurgul Ben Carson, a pus la îndoială duminică compatibilitatea islamului cu Constituția Statelor Unite. ‘Nu aș recomanda să se pună un musulman la conducerea acestei națiuni. Nu aș fi deloc de acord cu acest lucru”, a declarat Carson, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Candidaţii la Casa Albă renunţă unul câte unul la cursa electorală

Acest subiect a apărut în campania pentru alegerile prezidențiale americane după ce magnatul imobiliar Donald Trump, care conduce în intențiile de vot în rândul electoratului republican, nu a comentat joia trecută atunci când un interlocutor a spus în timpul unui miting electoral că SUA au o problemă, și anume ‘musulmanii’. Bărbatul a mai spus cu acel prilej că președintele Barack Obama este musulman și nu este american, un zvon întreținut pe rețelele de socializare de susținătorii dreptei.