Hillary Clinton regretă că nu a folosit un mail oficial

Hillary Clinton, țintă a criticilor pentru că a folosit numai contul personal de mail în perioada în care a fost secretar de stat, și-a exprimat marți regretul că nu a utilizat un cont oficial pentru corespondența sa, transmite AFP.

10 mart. 2015, 20:26
Hillary Clinton regretă că nu a folosit un mail oficial

Am ales să folosesc un cont personal de mail din motive practice (…), pentru că m-am gândit că ar fi mai simplu să am la mine un singur aparat în loc de două, pentru muncă și pentru mail-urile personale’, a declarat Hillary Clinton în cursul unei conferințe de presă organizate la sediul ONU din New York, potrivit Agerpres.

În cei patru ani cât s-a aflat la Departamentul de Stat, între 2009 și 2013, Hillary Clinton nu și-a utilizat niciodată adresa de mail guvernamentală, care are terminația state.gov, ceea ce ar putea reprezenta o încălcare a regulilor în vigoare și ridică problema securizării comunicațiilor sensibile.

Potrivit New York Times, 50.000 de mail-uri ale lui Hillary Clinton au fost trimise recent Departamentului de Stat în scop de arhivare, dar republicanii subliniază că nu există nicio garanție că toate mesajele importante au fost puse la dipoziția serviciului diplomatic.

Legea americană prevede obligativitatea arhivării de către Arhivele naționale a întregii corespondențe profesionale a responsabililor administrației. Din 2014, orice comunicație trimisă de pe o adresă privată trebuie de asemenea trimisă spre adresa guvernamentală pentru a fi conservată.