Hingherii de maşini din Sectorul 4 DISPAR. Ce vor păţi şoferii care parchează ilegal

Contractul cu firma care se ocupa de ridicarea maşinilor parcate ilegal în Sectorul 4 expiră duminică şi nu va fi încheiat un alt contract pentru ridicarea maşinilor, a anunţat, miercuri, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone. Maşinile parcate neregulamentar vor fi ridicate de Poliţia Locală Sector 4, care îi va sancţiona pe şoferi cu 200 lei.

21 ian. 2015, 19:21
Hingherii de maşini din Sectorul 4 DISPAR. Ce vor păţi şoferii care parchează ilegal

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a anunţat, miercuri, că după data de 25 ianuarie 2015 nu va mai exista firmă de ridicat maşini în Sectorul 4.

„Contractul cu firma care ridică maşini în Sectorul 4 expiră pe 25 ianuarie. După această dată achiziţionăm, în cadrul Poliţiei Locale, două maşini, din care una pentru ridicarea maşinilor parcate regulamentar, iar şoferul plăteşte doar minimul de amendă pe care îl are în cuantum Poliţia Locală Sector 4, de 200 lei. Nu va mai exista firmă de ridicat maşini în Sectorul 4. Cei care îşi plătesc parcările de reşedinţă şi îşi găsesc locurile de parcare ocupate trebuie să dea telefon ca să ia Poliţia Locală maşinile parcate pe locurile lor. Atunci când ai loc de parcare plătit, în maxim 5-10 minute maşina vine şi îţi eliberează locul. Şoferii maşinilor parcate pe locurile plătite sunt amendaţi, iar maşinile sunt duse undeva într-o zonă apropiată. Dacă parchezi neregulamentar pe locul altcuiva plăteşti doar 200 de lei, pentru că acolo scrie clar pe panou parcare de reşedinţă, cu plată, iar dacă tu nu faci dovada că ai contract pe acel loc, când vine poliţistul local, vei fi amendat şi maşina va fi ridicată. Totodată, se va implementa sistemul de blocare a roţilor. Eu vin, îţi blochez roata, te las 24 de ore, dacă nu te prezinţi să plăteşti amenda de 200 lei, pentru parcare neregulamentară, ţi-o iau, ţi-o duc şi atunci fiecare zi de depozitare va costa cât va decide Consiliul Local Sector 4. În prima şedinţă a lunii ianuarie sau cel târziu în februarie vom elabora aceste proiecte de hotărâri care să reglementeze cuantumul depozitării maşinilor”, a declarat primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, potrivit b365.ro.