Hingherii vor fi însoţiţi de poliţişti în acţiunile de prindere a maidanezilor

După ce în ultima perioadă au avut loc mai multe conflicte între iubitorii de animale și hingherii ASPA, Sorin Oprescu a decis ca hingherii să acționeze însoțiți de polițiști. De asemenea, Jandarmeria și Poliția Capitalei vor fi informate în fiecare seară asupra zonei în care angajații ASPA vor acționa pentru prinderea câinilor fără stăpân, astfel încât, în cazul în care iubitorii de animale vor interveni din nou pentru blocarea activităților lor, autoritățile să poată interveni în cel mai scurt timp posibil.

09 iul. 2014, 12:33
Hingherii vor fi însoţiţi de poliţişti în acţiunile de prindere a maidanezilor

Primarul General, Sorin Oprescu, a convocat miercuri o şedinţă de lucru, la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, în scopul menţinerii ordinii şi liniştii publice în oraş. La şedinţă au participat prefectul Capitalei, Paul Nicolae Petrovan, responsabili ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, ai Direcţiei Generale de Jandarmerie a Municipiului Bucureşti, ai Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti, coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, Răzvan Băncescu.

VEZI ŞI Un nou SCANDAL între hingheri şi iubitorii de animale. Oamenii au blocat în trafic maşinile ASPA VIDEO

În urmă întâlnirii, s-au stabilit măsurile urgente care se impun pentru că programul privind gestionarea câinilor fără stăpân în Municipiul Bucureşti să continue, în bune condiţii. De comun acord, cei prezenţi au concluzionat că, deşi normele metodologice sunt suspendate, temeiul legii există, ceea ce înseamnă că programul de gestionare a câinilor fără stăpân se poate derula fără probleme.

„Vă invit la acţiune solidară, în spiritul legii. Să găsim împreună modalitatea de a funcţiona corect. Vă rog să ne asistaţi, să ne ajutaţi să nu se mai întâmple asemenea conflicte, să asiguraţi ordinea şi liniştea publică, astfel încât echipele de prinzători să-şi poată face datoria, fără teamă de a fi agresate de aşa-zişii iubitori de animale. Democraţia nu înseamnă dezordine publică”, a spus primarul Capitalei Sorin Oprescu.

„Toate acţiunile să fie înregistrate. Toţi hingherii agresaţi să depună plângeri penale, iar organele de anchetă să-şi facă datoria în ritm rapid. Trebuie reacţionat astfel încât oamenii să fie protejaţi”, a declarat la rândul său prefectul Capitalei, Paul Nicolae Petrovan.

Oficialii Poliţiei Capitalei împreună cu Jandarmeria, Poliţia Locală şi ASPA au stabilit un mod de informare şi de operare, care să le permită să intervină în cel mai scurt timp.