Hiperinflaţie în Zimbabwe: Trebuie să ai un munte de cash ca să-ţi iei un meniu la McDonald’s

Dolarul din Zimbabwe a ajuns să fie mult mai valoros pe eBay decât vândut la rata de schimb a băncii centrale. O sută de mii de miliarde de dolari locali pot fi vânduţi cu 35 de dolari americani pe internet, mult mai mult decât cei 40 de cenţi pe care-i oferă bancă centrală.

17 iun. 2015, 11:07
Hiperinflaţie în Zimbabwe: Trebuie să ai un munte de cash ca să-ţi iei un meniu la McDonald’s

Moneda din Zimbabwe a devenit o ciudăţenie şi internauţii profită de acest lucru pentru a cumpăra o bancnotă necirculată, vândută cu 120 dolari. Zimbabwe a mai trecut prin această situaţie absurdă şi bancnota de 100 mii de miliarde dolari este cea mai mare tipărită vreodată.

Guvernul din Zimbabwe a generat acest haos al hiperinflaţiei după ce a confiscat pământurile populaţiei albe pentru a le redistribui fermierilor săraci de culoare, potrivit independent.md.

În Zimbabwe, s-a produs mult mai puţin şi ţara a ajuns într-o criză de proporţii. Zimbabwe înregistra în urmă cu şapte ani o inflaţie de 5 miliarde la sută.

Cetăţenii din Zimbabwe pot primi 5 dolari americani pentru 175 catralioane dolari zimbabweni, cât să le ajungă de un meniu modest la McDonalds.