Hitler a avut un frate mai mic. Existenţa lui a fost ţinută în secret

Adolf Hitler a avut și un frate mai mic care a murit la scurt timp după naștere din cauza unei afecțiuni a creierului, a declarat luni un istoric austriac, proiectând o nouă lumină asupra dictatorului nazist al cărui regim a ucis zeci de mii de persoane cu handicap, informează agenția DPA, citată de Agerpres.

01 iun. 2016, 06:05

Istoricii au crezut mult timp că Hitler avea trei frați mai mari — Gustav, Ida și Otto — care ar fi murit cu toții înainte de nașterea sa în 1889 în orașul austriac Braunau.

Dar căutările istoricului Florian Kotanko arată că Otto a trăit numai câteva zile în 1892, când Hitler avea deja de 3 ani. Kotanko a verificat registrul de decese al parohiei din Braunau și a descoperit că Otto a trăit de la 17 iunie la 23 iunie 1892.

Înregistrarea parohială precum și o știre dintr-un ziar săptămânal local din acea vreme arătau că Otto a murit din cauza fluidului excesiv din creier, boală cunoscută sub numele de hidrocefalie, a precizat Kotanko citat de ziarul regional ‘Oberoesterreichische Nachrichten’.

„Una dintre întrebările deschise este în ce măsură acest fapt a avut efecte asupra comportamentului de mai târziu a lui Hitler față de persoanele cu handicap”, a declarat Kotanko, cercetător și profesor de istorie care conduce societatea istoricilor din Braunau, informează Agerpres.

De asemenea, istoricii ar trebui să reconsidere teoria că Hitler s-a bucurat de o atenție fără rival din partea mamei sale pe când era mic copil, a mai declarat Kotanko. Mama lui Hitler a mai născut și alți doi copii după 1889, în afară de Otto, respectiv în anii 1894 și 1896, mai precizează agenția DPA.