Hollande, despre imigraţie: Franţa îşi va asuma partea sa de responsabilitate, primind 500 – 700 de sirieni

Președintele francez François Hollande a anunțat joi seară, la Bruxelles, că țara sa își va asuma partea de responsabilitate în cadrul Uniunii Europene față de refugiații sirieni, primind un număr de '500 până la 700' de persoane, transmite AFP.

24 apr. 2015, 06:01
Hollande, despre imigraţie: Franţa îşi va asuma partea sa de responsabilitate, primind 500 – 700 de sirieni

”În condițiile în care cifra de 5.000 (de refugiați) a fost făcută publică, Franța a spus că își va asuma partea, adică între 500 și 700 de refugiați sirieni”, a spus Hollande, într-o conferință de presă la finalul reuniunii extraordinare a Consiliului European consacrate crizei imigranților din Mediterana, potrivit Agerpres.

Liderii statelor UE au decis joi seară că fondurile destinate patrulării maritime în Mediterana vor fi triplate. Astfel, operațiunea de supraveghere și salvare maritimă Triton va avea un buget anual de 120 de milioane de euro, față de 36 de milioane de euro în prezent.

Peste 25.000 de refugiați au ajuns în Italia de la începutul acestui an traversând Marea Mediterană, flux ce s-a intensificat în ultimele zile ca urmare a vremii favorabile. Potrivit unui raport difuzat miercuri de organizația Amnesty International, din 23 de refugiați care se aventurează într-o astfel de călătorie, unul își pierde viața în urma naufragierii ambarcațiunilor folosite de traficanți.